PIŠE T. ŽIDAK

JUTARNJI LIST SAZNAJE Dejan Lovren nakon drskog ultimatuma izborniku Čačiću izbačen iz hrvatske reprezentacije!

 Tom Dubravec / Cropix

Dejan Lovren više neće igrati za hrvatsku reprezentaciju dok je Ante Čačić izbornik. Iz krugova bliskih Čačiću saznali smo da je branič Liverpoola definitivno otpisan.

Iako je Čačić odlaskom na utakmicu Liverpoola i Stokea htio pokazati dobru volju, Lovren se svojim izjavama za Sportske novosti sam doveo u situaciju da ga se više ne zove. Razgovor nakon utakmice ništa nije mogao promijeniti, jer sad je to već drskost velikog igrača velikog kluba. Sebičnost milijunaša, kojega ne zanima ni hrvatska reprezentacija, samo vlastiti ego. Podržao sam ga kada nije dopustio da se od igrača Liverpoola pravi budalu, ali, njegovo gašenje požara benzinom i rušenje atmosfere nitko nema pravo podržati. Dejan Lovren je definitivno pretjerao...

Nakon što se Čačić zaletio izjavom o Lovrenu na stranicama SN, u tom istom listu Lovren je doveo pod znak pitanja njegov autoritet, što je nedopustivo, elementarna nepristojnost prema jednoj instituciji. Izbornik je zbog atmosfere želio izgladiti stvar, međutim povrijeđeni Lovrenov ego dočekao ga je na nož. Nedopustivo. OK, nije Ante Čačić smio poniziti Lovrena u Budimpešti, ali ni Lovren nije smio polemizirati s izbornikom, jer zna kako takve "utakmice" završavaju. Zbog tvrdoglavosti Igor Cvitanović nema medalju za treće mjesto sa Svjetskog prvenstva, Ćiro nije trpio neposluh, neće ni Čačić.

Sada više ništa ne ovisi o Anti Čačiću. Nije važno želi li on stvar zataškati, preko takve drskosti on ne smije prijeći. Jer kada bi se to dogodilo, afera bi reprezentaciju odvela u anarhiju. Kasno je za kajanje, Čačić Lovrena mora kazniti.

Kod Nike Kovača takve su stvari bile nezamislive. "Pio im je krv" svakog jutra, gledao na sat kada su dolazili na doručak, kontrolirao je odmaraju li se ili ne, držao seminare o laktatima. Nije im se svidjela njemačka disciplina niti Kovačev znanstveni pristup, ali nisu "lajali" po novinama, već su se diskretno "opraštali". Eduardo, Sammir, Pletikosa, Vukojević.

Ante Čačić je opustio atmosferu, odnosio se s poštovanjem prema njihovoj karizmi, a eto kako mu vraćaju. Ante Mladinić, legendarni splitski trener, rekao je - igrači su najpokvarenija roba. Možda ima izuzetaka, ali rekao je veliku istinu. Ante Čačić se upravo sudario s tom sintagmom i sad se postavlja pitanje; nije li pogriješio kada je "otvorio prozore" i dopustio previše omamljujućeg svježeg zraka? Nacija od njega očekuje rezultat, ne bilo kakav rezultat, a ovakvi slučajevi, za koje je i on djelomično kriv, nož su u leđa hrvatskim ambicijama na Europskom prvenstvu. Osim ako se ispostavi da je Lovrenovo odbijanje pomirbe "izvučeno iz konteksta"...

Lovren u reprezentaciji

Debitirao: 8. listopada 2009. protiv Katra

Nastupi: 31 (1 na velikim turnirima)*

Golovi: 2

* Euro 2012. propustio je zbog ozljede, na SP-u 2014. odigrao sve tri utakmice

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 21:14