REALOVA UZDANICA UOČI FINALA

LUKA MODRIĆ EKSKLUZIVNO ZA SPORTSKE NOVOSTI 'Sve su opcije otvorene. Šanse su 50-50%'

Luka Modrić i Gabi
 Gonzalo Arroyo Moreno / Getty / Getty Images

Već skoro dva tjedna stalna je meta medijskih kuća iz Europe i svijeta. Red Cristiana Ronalda, red Ramosa, red Balea i Benzeme, ali Realov glasnogovornik redovito mora dogovoriti ‘i njega’.

Kad je došao u Madrid, posljednjih dana kolovoza 2012. godine, Luka Modrić bio je sve samo ne jedan iz reda galacticosa. Florentino Perez, milijarder sklon ekscentričnosti, skovao je inačicu koja prati njegove ere na Bernabeu i oslikava njegovu filozofiju predsjedničkog kormilarenja najpopularnijim klubom na svijetu. Tako kažu relevantna istraživanja, Real je najpopularniji i najveći, s najvećim budžetom i raznim drugim ‘naj’ inačicama. Zato je, uvjeren je Perez, nužno dovoditi glamurozne igrače, jer oni prodaju brand Real i omogućuju da se održi fama o najvećem klubu.Najveći doseg Luka Modrić nije glamurozan tip. Rekli bismo da je sve suprotno. No, ako govorimo o nogometu kojeg je etablirao u skoro pa 4 godine boravka na Bernabeuu, onda je upravo on jedan od ‘najgalaktičnih’ igrača Reala. Od dana kada je golom na Old Traffordu (ožujak 2013.) donio Mourinhu veliki trijumf protiv Manchester Uniteda, gdje je Portugalac upravo ovih dana započeo novu eru karijere, Modrić je postao jedan od najomiljenijih igrača Reala. U takvom statusu je kod suigrača, svih trenera, medija i napose navijača.

- U Realu sam doista ispunjen kao nogometaš i osoba i da se mene pita do kraja karijere ne bih se micao iz Madrida! - kazao nam je uoči leta realovaca, iz zračne luke Barajas, prema Malpensi u Milanu. Pričao je ovaj put ozbiljnijim tonom, kao znak da je koncentracija Madriđana za subotnje finale Lige prvaka podignuta na (naj)više razine.

- Što god vam kažem izgledat će protokolarna fraza. No, definitivno je ovo poseban doživljaj, posebna atmosfera i nadasve posebna nogometna priča.

- Što se tiče Atletica, svaka njima čast na svemu što su učinili u ovoj i prošlim sezonama. Trener Simeone i njegovi igrači su borbeni do krajnosti, disciplinirani u igri, kompaktni i zato su ama baš svakome tvrd orah. Prošli su i Barcelonu i Bayern, to dovoljno govori o njihovoj snazi.


Real Madrid-Atlético de Madrid Champions League... by christian-malfabon

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 02:34