POTPISUJE NA TRI GODINE

MANCHESTER NA NOGAMA Pep Guardiola i Jose Mourinho u istom gradu, kakva priča

Special One će na Old Traffordu zarađivati 15 milijuna eura po sezoni
 Getty

Nogometni klub koji nije uspio izboriti plasman u Ligu prvaka sljedeće sezone, a koji će se uz slab roster naći i u financijskim problemima, napokon je dobio novog trenera i vjerojatno svjetliju budućnost. Ono što je Louis van Gaal napravio na klupiManchester Uniteda, u sljedeće će tri godine pokušati ispraviti José Mourinho.

Nakon neizvjesne situacije oko odluke novog trenera i višetjednog pregovaranja između izvršnog dopredsjednika kluba Eda Woodwarda i nogometnog agentaJorgea Mendesa, donesena je odluka i zaključeno to pitanje. Utakmicom naWembleyju, Van Gaalov mandat došao je do kraja, a na snagu stupa Mourinho. On je već potpisao predugovor s Crvenim vragovima prema kojemu bi dobio i do 20 milijuna eura u slučaju da ne potpiše konačni ugovor prije lipnja.

Na klupi, Mourinha očekuje plaća i do oko 15 milijuna eura po sezoni. Osim toga, on je već zatražio od uprave kluba potpunu obnovu klupske momčadi koju planira voditi do pobjeda i novih trofeja. S obzirom na to da i Unitedov gradski rival,Manchester City, dobiva novog trenera, velikog Pepa Guardiolu, taj bi grad ovoga ljeta mogao postati središte brojnih bogatih transfera.

Prema različitim nagađanjima, transferi su povezani s igračima Real Madrida iBarcelone, španjolskih velikana koji bi pridonijeli promjenama u klubovima naOtoku. No, svojim dolaskom Mourinho je pod upitnik stavio budućnost Juana Mate na Old Traffordu, veznjaka koji je i prije dvije godine morao napustiti Chelseazbog manjka samopouzdanja i nesigurne igre, karatkeristika za koje kod Mourinha nema mjesta.

Iako je bilo govora i o Van Gaalovu ostanku u klubu, ali na sadašnjoj poziciji klupskog sportskog direktora Davida Gilla, kako bi on i Mourinho mogli surađivati, na kraju je pala odluka da Nizozemac ipak odlazi, a loše stanje Uniteda, koje je rezultiralo lošim odnosima Van Gaala i većine momčadi, samo će dodatno pojačati njihovu suradnju s pridošlim Portugalcem.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 11:17