KLINCI NA METI VELIKANA

Oko Maksimira kruže najveći klubovi Europe: Dinamo za dva dragulja izvjesio brutalnu cijenu!

 Ronald Goršić / Cropix

Nema nikakvih krucijalnih novosti s Josipom Brekalom. U Dinamu je, trenira, igra za prvu momčad, idilično, rekli bismo. No, kotrlja se nešto iza brda, priča da jedan od najtalentiranijih igrača svoje generacije nije potpisao ugovor probila se brzo do svih važnih ‘ušiju’, svi su veliki klubovi pustili pipke, u Maksimir sve češće stižu ponude. Jedna je tako došla i prošli tjedan, pišu Sportske novosti.

Utjecajni menadžer Fali Ramadani donio je u klub ponudu portugalske Benfice. Ramadani u tom portugalskom klubu ‘otvara vrata nogom’, puno je igrača tamo doveo s ovih prostora. No, nije se dobro pripremio, ponuda koju je donio u Maksimirsku 128 bila je premalena i uopće nije razmotrana. Benfica nije bogat klub kao neki drugi velikani, međutim ta dva, tri milijuna eura, koliko u startu nudi lisabonski klub ipak je premalo. Plus bonusi, ali bonusi su golub na grani. U Dinamu su Ramadaniju rekli: “Cijena za Brekala je 10 milijuna eura”! Ni euro manje. I Benfica je zasad odustala.

Ali, kako čujemo, nije odustao Wolfsburg. Njemački klub ima novac, ima ambicije, u ovom trenutku kotira kao prva i najizglednija opcija, štogod to značilo. Navodno su i ‘Vukovi’ već najavili da bi bili spremni ponuditi oko pet milijuna eura, što, po sadašnjem cjeniku nije dovoljno. Dakle, ono ‘prva opcija’ shvatite okvirno, ipak se nešto pita i Dinamo. Pita ga se - dosta, još uvijek.

Raspituju se najveći

Josip Brekalo još se nije izjasnio, u lipnju će napuniti 18 godina tada će se i njega puno pitati. Na kraju će on presuditi. Dinamo ne nudi novac kao drugi veliki klubovi, ali nudi neke druge stvari, poput minutaže, napretka, statusa... Svatko odlučuje o sebi, tako će odlučiti i Brekalo. Potpiše li novi ugovor, naravno, sve druge priče past će u vodu. Međutim, nije tajna da se o njemu raspituju najveći klubovi svijeta, poput Bayerna, Chelseaja, Barcelone, Reala, Atletica...

A Ante Ćorić, što je s njim? Utihnule su priče oko njegova odlaska, u Dinamu stalno govore kako konkretnih ponuda nema do danas. A i on sam priča kako je sad zadovoljniji, kako je odluka da ostane u Dinamu bila dobra. No, u izlogu je, kao i svi talentirani dječaci na svijetu, neformalno se govori da je cijena Dinamova ‘wunderkinda’ 20 milijuna eura.

Veliki planovi

U Maksimiru imaju s njim velike planove, iduće sezone bit će još standardniji, igrati još više utakmica. I, jasno, svaka cijena je podložna pregovorima, ne za mnogo manje, ali za koji milijun dolje-gore, sve je moguće... Kad već pričamo o Ćoriću najčešće se spominje Manchester City, Pep Guardiola je Antu hvalio i nakon susreta Dinama i Bayerna, nije sporno da mu se svidio. Pitanje je, pak, je li spreman platiti 20 milijuna za igrača od 19 godina, Cityjeva je politika dosad bila drugačija.

Kako će se rasplesti glasine oko Brekala, Ćorića ali i ostalih mladih igrača, teško je predvidjeti. Hoće li itko ponuditi dovoljno, hoće li Dinamo malo popustiti? Kako god, na obojici je da daju sve od sebe, da se dokazuju iz utakmice u utakmicu i da napreduju. Tada će sigurno dostići i startnu cijenu, koju za njih traži Dinamo!

Kako bismo novi Jutarnji.hr učinili još boljim, bržim i modernijim, tijekom perioda transformacije do 6. svibnja paralelno ćete ga moći pratiti na dvije adrese – stari portal nalazi se na adresi Jutarnji.hr, a novi na novi.Jutarnji.hr.
Na novom se portalu promjene događaju svaki dan stoga popunite upitnik na dnu stranice ili kliknite na link i napišite nam svoje mišljenje kako bismo portal što bolje prilagodili upravo vama!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 05:07