ROMSKA VATRA

Romi su u vlasništvu najgoreg nogometnog kluba u Hrvatskoj

Seniorski kadar broji preko 20 igrača, a stup svega čine 'rodbinske veze', tako da nastupa čak 14 Oršoša i šest Ignaca
 Vedran Tolić

Titulu najgorega kluba u Hrvatskoj, a sumnjamo da će netko oboriti ovaj neslavan rekord, uvjerljivo drže nogometaši Romske vatre, člana 3. međimurske lige istok. Nakon devet odigranih kola imaju isto toliko poraza, a zabili su sedam pogodaka, dok su primili nevjerojatnih 108! Vratar Mario Oršoš u prosjeku po utakmici mora 12 puta ići po loptu u mrežu. Romski klub dolazi iz mjesta Piškorovec koje broji 800 stanovnika i nalazi se u sklopu općine Mala Subotica. A prvenstvo se tek zahuktava.

- Na području Međimurske županije ima oko 2000 Roma, a mi podržavamo ovakve inicijative osnivanja klubova. Zanimljiv je podatak da je na prvoj službenoj utakmici Romske vatre prodano 500 ulaznica, a tada ih je u Oporovcu porazio Galeb rezultatom 17:1. Pohvalno je da do sada delegati nisu zabilježili nikakve ekscese - rekao je Darko Jambrović, tajnik Međimurskog nogometnog saveza.

Klub je osnovan početkom ove godine na inicijativu Ljube Ignaca, a nema mlađih dobnih kategorija iz razloga što nemaju novca za kupnju dresova (možda da HNS razmisli o donaciji?). Seniorski kadar broji preko 20 igrača, a stup svega čine 'rodbinske veze', tako da nastupa čak 14 Oršoša i šest Ignaca. Rekordan poraz koji će ući u anale nogometa na ovim prostorima dogodio se u okviru 2. kola kada je Romska vatra protiv Kraljevčana poražena rezultatom 28:1.

- Istina da smo po rezultatima najgori klub u Hrvatskoj, ali vjerujem da ćemo uskoro početi zabijati. Nemamo vlastito igralište, tako da svaku utakmicu igramo u gostima. Stanje je jako teško, a od gradonačelnika Čakovca Branka Šalamona smo na početku sezone dobili 2000 kuna i kupili par lopti. Sada opet pokušavamo stupiti u kontakt s gradskim čelnicima, ali nam to ne uspijeva. Ne znamo gdje trebamo tražiti novac, a puno ljudi obeća nešto, ali sve ostane samo na riječima. Također bih ovim putem poručio da raširenih ruku čekamo one koji su spremni pomoći. Možda jesmo najgori, ali smo odlična klapa - rekao je Ljubo Ignac koji objedinjuje tri funkcije, onu predsjednika, igrača i trenera.

U matičnom naselju postoji nogometno igralište, ali ne udovoljava uvjete za igranje nogometa. Svi se nadaju da će uz financijsku pomoć osposobiti igralište i zaigrati na domaćem terenu.

Doznali smo da je u planu pokretanje još jednog romskog kluba na području Međimurja, a riječ je o NK Parag iz mjesta Trnovec. Bit će zanimljivo vidjeti kakve će rezultate oni postizati. Treba reći da se ovog vikenda u Maloj Subotici Romska vatra odigrava derbi začelja protiv Omladinca, koji se nalazi na pretposljednjoj poziciji (pet zabili, 34 primili) s jednim osvojenim bodom. Jedno je sigurno - pogodaka neće nedostajati! (Vedran Tolić)

Rekordni porazi:

Kraljevčan 38 - Romska vatra 28:1

Hodošan - Romska vatra 18:0

Galeb - Romska vatra 17:1

Budućnost - Romska vatra 14:0

Jadran - Romska vatra 14:2

Napredak - Romska vatra 13:1

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. travanj 2024 18:47