FRANCUZI SREDILI NIJEMCE

Spektakl u Londonu - Englezi od 0-2 stigli do 2-2, ali onda je Wembley utišao Robben!

Činilo se da će utakmica završiti rezultatom 2-0, a onda su gledatelji Wembelyja mogli u svega sedam minuta vidjeti tri pogotka.
 ap

Sjajna utakmica odigrana je na Wembleyju na kojem je Nizozemska pogotkom Arjena Robbena u drugoj minuti sudačke nadoknade slavila protiv Engleske s 3-2...

Nakon prvih 45 minuta za zaborav, gledatelji u Londonu mogli su vidjeti pravu rapsodiju nogometa u nastavku. Da nismo znali da je riječ o prijateljskoj utakmici ne bi to nikada ni pomislili. Naime, bilo je svega, oštrih startova, nervoze, krvi...

Nakon 15 minuta igre u nastavku "tulipani" su imali 2-0. Najprije je spomenuti Robben zabio za minimalno vodstvo, a samo dvije minute kasnije Klaas-Jan Huntelaar 850. nastup za Nizozemsku) je isto poduplao, ali se pritom i ozlijedio. Dirk Kuyt je nabacio loptu s desne strane nizozemskog napada, a pri udarcu glavom o glavu (Chris Smalling) i postizanju pogotka, ozlijedio se napadač njemačkog Schalkea. Nakon pružene pomoći Huntelaar je bio zamjenjen Luukom de Jongom.

Činilo se da će utakmica završiti rezultatom 2-0, a onda su gledatelji Wembelyja mogli u svega sedam minuta vidjeti tri pogotka. Najprije je Engleska pogocima Garyja Cahilla i Ashleyja Younga došla do izjednačenja, da bi erupciju oduševljenja domaćih navijača pokvario majstorskim udarcem ponovno Robben. Mark van Bommel slalno je spustio loptu u šesnaestercu za Robbena koji ljevicom pogađa desni gornji kut Hartova gola.

Startao je Stuart Pearce tako s porazom na klupi "tri lava", a da se nisu dogodili pogoci na samom kraju utakmice i da je Engleska pala "bez ispaljenog metka" zasigurno ne bi vodio reprezentaciju "tri lava" u Ukrajini i Poljskoj. Ovako su mu još uvijek šanse za to vrlo solidne.

Francuska nogometna reprezentacija iznenadila je Njemačku u Bremenu te slavila s 2-1, dok je Argentina u Bernu, na krilima Lionela Messija, pobijedila domaćina Švicarsku s 3-1...

Francuzi su nastavili svoj niz nepobjedivnosti i na vrućem gostovanju u Njemačkoj. Štoviše, "trikolori" su upisali 2-1 pobjedu protiv svjetske bronce koja ni u četvrtom međusobnom surertu nije uspjela savladati Francusku.

Poveli su Francuzi preko Oliviera Girouda u 21. minuti prvog dijela. Napadač Montpelliera postao je tek četvrti igrač iz tog kluba, nakon Laurenta Blanca, Erica Cantone i Fabricea Diverta, koji je zabio za francusku reprezentaciju. S minimalnih 1-0 otišlo se na petnaestominuti predah.

Nakon 25 minuta igre u nastavku, krilni igrač Chelseaja Florent Malouda zabio je za iznenađujućih 2-0. Počasni pogodak za Nijemce, u 90. minuti susreta, postigao je Cacau kojem je pripala čast da bude prvi reprezentativac Njemačke nakon veljače 1990. godine koji je postigao pogodak Francuskoj. Prije njega to je za nogom pošlo Andreasu Mölleru.

Argentinac je u Bernu na krilima Messija slavila protiv Švicarske, a mali je genije iz Rosarija postigao hat-trick. Prvi je zabio u 20. minuti prvih 45 minuta kada mu je asistent bio Sergio Agüero. Xherdan Shaqiri, budući igrač Bayerna, izjednačio je početkom nastavka, ali je ponovno Messi, ovog puta s dva pogotka u svega četiri minute donio Argentini pobjedu.

Najprije je u 88., ponovno na asistenciju Agüera zabio za 2-1, a onda je u drugoj minuti sudačke nadoknade postavio i konačan rezultat s bijele točke. Penal je iznudio Gonzalo Higuain, napadač Real Madrida.

Slovenci su u Kopru remizirali sa Škotskom. Bilo je 1-1, a povela je Slovenija u 33. minuti preko Andraža Kirma. No, samo sedam minuta kasnije Christophe Berra vraća stvari na početak, a iste se u preostalih 50 minuta nisu više mjenjale.

Suorganizator Eura, Poljska, je u Varšavi zadržao Ronaldov Portugal odigravši bez pogodaka. Imala je Poljska čak i više udaraca prema vratima (12-10), ali nijedan nije pronašao put do mreže gostujućeg vratara Patricija.

Golovima Stevana Jovetića u 56. i 87. minuti, reprezentacija Crne Gore pobijedila je u Podgorici u prijateljskoj utakmici Island s 2-1.

Prvi gol je Jovetić zabio glavom, a drugi odličnim udarcem s nekih 17 metara. U međuvremenu je za Islanđane izjednačio Finnbogason u 79. minuti.

Dinamov napadač Fatos Beqiraj odigrao je, kao i Mirko Vučinić, samo drugo poluvrijeme za crnu Goru, te je u 48. minuti pogodio gredu.

Jedan od domaćina Europskog prvenstva, reprezentacija Ukrajine, slavila je 3-2 u gostima kod Izraela. Za Ukrajinu su zabili Gusev u 17. minuti iz penala, Konopljanka u 45. i Jarmolenko u 61. minuti, dok su za domaću selekciju strijelci bili Hemad u 55. minuti iz penala i Sahar u 63. minuti.

Mađarska i Bugarska odigrale su u Gyoru 1-1. Domaćini su poveli preko Szalaija u 42. minuti, a izjednačio je Božinov u 87. minuti.

Nakon poraza od Srbije 2-0 u utorak na Cipru, Armenija je dan kasnije u Limassolu pobijedila Kanadu s 3-1.

Prijateljske:

Engleska - Nizozemska 2-3 (Cahill 86, Young 90 / Robben 57, 90+2, Huntelaar 59)

Poljska - Portugal 0-0

Švicarska - Argentina 1-3 (Shaqiri 50 / Messi 20, 88, 90+2-11m)

Slovenija - Škotska 1-1 (Kirm 33 / Berra 40)

Njemačka - Francuska 1-2 (Cacau 90 /Giroud 21, Malouda 69)

Latvija – Kazahstan 0-0

Cipar – Srbija 0-0

Gruzija – Albanija 2-1 (Kobahidze 47, Smisulašvili 88 / Cani 3)

Moldavija – Bjelorusija 0-0

Crna Gora – Island 2-1 (Jovetić 56, 87 / Finnbogason 79)

Izrael – Ukrajina 2-3 (Hemed 55 – 11 m, Sahar 63 / Gusev 17 – 11 m, Konopljanka 45, Jarmolenko 61)

Mađarska – Bugarska 1-1 ( Szalai 42 / Božinov 87)

Armenija – Kanada 3-1 (Pizzelli 22, 67, Özbiliz 90 – 11 m / McKenna 4)

Tunis – Peru 1-1 (Ben Yahia 45 / Pizarro 45 – 11 m)

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 09:29