ČAČIĆ MU NE SMETA

ŠTIMCU ŽAO NIKE KOVAČA 'Šteta, baš šteta... HNS je potrošio još jednog kvalitetnog trenera'

 CROPIX

Niko Kovač u manje od tjedan dana prošao je put od relativno sigurne pozicije na klupi do otkaza. Nakon što je završio cijeli šou, maltene u live prijenosu svih medija, bivši izbornik Igor Štimac, koji je i sam bio u sličnoj poziciji prokomentirao je za RTL kraj Kovačevog mandata.

Podsjećamo, Štimac je kao Nikin prethodnik ponudio ostavku nakon poraza od Škotske koju je HNS prihvatio. Prenosimo dio intervjua bivšeg izbornika.

Je li Vam žao što ste tada ponudili ostavku jer da je niste ponudili možda bi još bili izbornik?

- Pa žao mi je u jednu ruku, a u drugu nije jer sam znao da je Niko Kovač već bio pripremljen kao moj nasljednik i da bi se moja smjena dogodila bez obzira ponudio ja ostavku ili ne, što je prava šteta.

Suosjećate li sa Kovačem obzirom da ste bili u sličnoj situaciji?

- Suosjećam zato što je potrošen još jedan kvalitetan i perspektivan trener hrvatskih korijena koji je mogao hrvatskom nogometu doprinositi u dobrim ligama, u dobrom klubu na razne načine. Potrošen je od strane HNS-a. Niko je imao izvrsnu situaciju kad je nasljedio mene, imao je adekvatnog protivnika kojeg je bilo za očekivati da ćemo ga svladati i najavljen je kao dugoročan projekt HNS-a, zato je ovo iznenađujuće i razočaravajuće jer Hrvatska ima sasvim realne šanse da se domogne one pozicije koja direktno vodi na plasman u Francusku.

Traži se lider za izbornika, bi li se opet javili za to mjesto?

- Na to ću pitanje odgovoriti ukoliko me netko pozove.

Ćiro je rekao da će iseliti iz zemlje ako Ante Čačić postane izbornik. Što ćete Vi učiniti ako se to dogodi?

- Ako postane izbornik zaželit ću mu sreću kao i bilo kome drugome. Bilo tko tko bude izabran neće biti pogrešan.

Opširnije pročitajte na vijesti.rtl.hr.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 05:21