IZBORI U HAJDUKU

Traži se nasljednik Marina Brbića: Fotelju sanjaju Brleković, Sumić, Kačić, Brajković...

Lov na kandidate predsjednika Hajduka sa strane novinarskih patrola traje od subotnjeg jutra. I dok Splićani slave svojeg patrona Svetog Duju, dok je kroz grad prolazila procesija i na rivi održana svečana koncelebrirana misa, novinari su postavljali svoje zasjede kako bi otkrili identitet kandidata.

Podrivanje HNS-a

Ivan Brleković, dugogodišnji bivši funkcionar HNS-a, propali direktor Rijeke, zanosi se nadom da će biti izabran na vrlo odgovornu funkciju predsjednika Hajduka. Njegovi argumenti da je u stanju srušiti aktualnu vrhušku nogometne kuće, udružen s navijačima Hajduka, doimaju se donkihotovski, ali poznavanje pravne i nogometne materije nitko mu ne može poreći. Još je jedan od kandidata nogometne provenijencije: Marinko Sumić (bivši prvotimac i direktor Osijeka te čovjek koji je u delikatnoj situaciji ostavio Istru u prvoj ligi), koji je pred ispitivačima iz Nadzornog odbora nastupio samouvjereno i s pravom ih upozorio:

- Na vama je velika odgovornost u slučaju da se dogodi da još jednom angažirate nekoga tko nema iskustva kao što je bio slučaj s Marinom Brbićem, koji je vjerojatno dobro odradio financijsku sanaciju, ali je imao mnogo krivih procjena. To je na pragu izjave Ivana Katalinića, trofejnog trenera “bijelih”, koji je kazao da “onaj koji ne vidi da je u nogometu, kad je Hajduk u pitanju, bitan rezultat, taj nema pojma ni o nogometu ni o biznisu”. Jedan od ozbiljnih kandidata mogao bi biti Aljoša Bašić, šef marketinga Hajduka, koji odlično poznaje situaciju u klubu (“držim da su moji rezultati od 2012. do danas dovoljni kao preporuka”).

Velika obećanja

Razgovorima s nadzornicima pristupio je i Zoran Kačić, bivši vaterpolist i stručnjak za analizu utakmica (bio je član stožera vaterpolo reprezentacije), ali se javljaju i pojedinci, koji je kao Marijo Vrdoljak obećao milijune sponzorskih eura i koji zastupa stajalište da “onaj koji vodi Hajduka i u tri godine ne bude prvak mora priznati da nije uspio”.

Jedan od kandidata, Mate Brajković, nekad visokopozicionirani policajac, kao svoj argument najavio je “osnivanje banke Hajduka”, dok je bivši direktor Zračne luke Pleso u Zagrebu Boško Matković pretendirao da ga se postavi za predsjednika bez natječaja i propitivanja, kao da je dovoljan njegov poslovni kurikulum, pa je na kraju odustao. Od testiranja je odustao jedan kandidata zbog smrti u obitelji (navodno je večer uoči razgovora s nadzornicima od groma stradala njegova zaručnica). Bilo je kandidata koji su molili novinare da ih ne snimaju i ne propitkuju kako ne bi imali posljedica na sadašnjem poslu. Iz Nadzornog odbora čak je kandidatima sugerirano da ne ulaze preko glavne porte nego da služe stražnjim ulazom kojim se inače služe igrači Hajduka. Nadzornici su predvidjeli polusatne razgovore s kandidatima da bi od dvadesetak aspiranata odredili pet do sedam najboljih, kojima bi tijekom sljedećeg tjedna priuštili dulja, čak dvosatna izlaganja kako bi ih uvjerili da su baš oni rođeni za funkciju predsjednika splitskog kluba.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 11:03