S TRIBINA SE ORILO 'ĆIRO, MAJSTORE, TI SI KRALJ'

VIDEO: Ćiro postao prvak sa svojom Slobodom: Sretan sam, plašio sam se da će mi puknuti srce!

U trenutku kada je sudac Mirza Tičić iz Sarajeva odsvirao kraj utakmice, iz 7.000 grla zaorilo se „Ćiro majstore", „Ćiro kralju"!
 Marko Todorov / CROPIX

Hrvatski trener bosanskih korijena, Miroslav Ćiro Blažević, neokrunjeni je kralj Tuzle! Njegova Sloboda jučer je s glatkih 3:0 pobijedila Igman iz Konjica, čime se četvrti put u 95-godišnjoj povijesti vratila u elitni nogometni razred. Naslov prvaka Prve federalne lige osvojili su za prsa ispred bihaćkog Jedinstva, pretekavši ga za samo dva boda.

U trenutku kada je sudac Mirza Tičić iz Sarajeva odsvirao kraj utakmice, iz 7.000 grla zaorilo se „Ćiro majstore“, „Ćiro kralju“! Potom je masa uletjela u igralište, nastao je neviđeni metež. Ćiri su u ruke stavili maketu drvenog tornja, kakvima se stotinu i više godina iz utrobe zemlje u Tuzli crpila slana voda. Za zatim su ga dignuli na ruke i trčali s njim stadionom.

- Ovo je jedan od mojih najsretnijih trenutaka u životu. Strepio sam dok nismo postigli drugi gol, a kada su me digli, mislio sam da će mi srce puknuti. Hvala Bogu da je sve završeno i da sam mojim Tuzlacima ispunio obećanje – u dahu je izgovorio trener svih trenera, 80-godišnjak sa srcem mladića.

Kada je u 34. minuti Haris Redžepi postigao prvi gol, nastalo je ludilo na tribinama i na atletskoj stazi. Ćiro Blažević je ostao sjediti na klupi, jer mu je liječnik savjetovao da ne skače i da stišava emocije. - Ma kako je to moguće, kada doživiš ovakvu ljubav kakvom sam ja okrućen u Tuzli – zavapio je trener koji je Tuzlacima vratio osmijeh na srce.

Poslije su mreže zatresli i Mirnes Salamović u 82. i Sulejman Krpić u 90. minuti, ali tada je slavlje uveliko trajalo. Predsjednik kluba Azmir Husić, za koga Blažević kaže da je otac kluba, pa i njegov, mada je od Husića dvostruko stariji, vremešnom treneru još prije je ponudio da ostane u Tuzli, a ovaj je uzvratio: „Pa kad sam ovako lijepo prihvaćen, nema razloga da ne ostanem!

- I za kraj da poručim mojima u Zagrebu: nije Ćiro „passe“, star jesam, ali idejama sam svjež i mlad. Svima sam dokazao tko sam i što vrijedim – poručio je Blažević.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. svibanj 2024 06:08