SJAJNA NOĆ

VIDEO: EDUARDO STRIJELAC, SRNA ASISTENT ZA ŠAHTAR Frenetični Anfield slavio pobjedu nad mrskim rivalom

LIVERPOOL, ENGLAND - MARCH 10: Liverpool fans wave flags and banners prior to the UEFA Europa League Round of 16 first leg match between Liverpool and Manchester United at Anfield on March 10, 2016 in Liverpool, United Kingdom. (Photo by Laurence Griffiths/Getty Images)
 Laurence Griffiths/Getty / 2016 Getty Images

U prvom susretu osmine finala Europske lige Liverpool je na Anfieldu pobijedio Manchester United 2-0, a za 'redse' je cijeli susret odlično odigrao Dejan Lovren.

Bio je to 195. međusobni susret 'Redsa' i 'Crvenih vragova', ali tek prvi u europskim natjecanjima. Golove za Liverpool zabili su Daniel Sturridge iz jedanaesterca u 20. minuti, te Firmino u 73. minuti. Pobjeda domaćina je mogla biti i uvjerljivija, no David de Gea je sjajno obranio udarce Coutinha, Sturridgea i Lallane. Dejan Lovren je za Liverpool odigrao cijeli susret, a 43. minuti je dobio žuti karton.

Pobjedu 2-0 upisao je i Villarreal protiv Bayer Leverkusen. Domaćin je poveo već u 4. minuti golom Cedrica Bakambua, a isti je igrač zabio i u 56. minuti. Tin Jedvaj je u samoj završnici utakmici isključen zbog dva žuta kartona. Dario Krešić je bio na gostujućoj klupi za pričuve.

Athletic Bilbao je pobijedio Valenciju 1-0 golom Raula Garcije u 20. minuti. Bio je to njihov 175. međusobni susret, a prvi u Europi. Athletic i Valencija su ove sezone dva puta igrali u prvenstvu i u obje utakmice slavila je momčad iz Bilbaoa (3-0, 3-1).

U sudaru dviju neporaženih momčadi u Europskoj ligi, Sparta Prag i Lazio su odigrali 1-1. Češki sastav je poveo u 13. minuti golom Martina Frydeka, a izjednačio je Marco Parolo u 38. minuti.

Sparta je ove sezone u EL u 11 susreta upisala šest pobjeda i pet neodlučena ishoda, dok je Lazio ostvario pet pobjeda i četiri remija.

U prvom susretu osmine finala Europske nogometne lige Šahtar je u Lvivu pobijedio Anderlecht 3-1 uz pogodak Eduarda da Silve i asistenciju Darija Srne.

Ukrajinci su poveli u 21. minuti golom Taisona, a tri minute kasnije je Oleksander Kučer na Srninu asistenciju povisio na 2-0. Gosti su smanjili u 68. minuti golom Franka Acheamponga. Ibrahim Conte je ubacio, Srna zakasnio na loptu, a Acheampong zabio. Konačan rezultat postavio je Eduardo da Silvba pogodivši u 79. minuti nakon Bernardova ubačaja iz kornera.

Bio je to prvi pogodak bivšeg hrvatskog reprezentativca ove sezone u Europskoj ligi, dok je jedan pogodak zabio u Ligi prvaka. Srna je na terenu proveo cijeli susret, dok je Eduardo zamijenjen u 89. minuti.

Uvjerljivu pobjedu ostvarila je Borussija koja je u Dortmundu porazila Tottenham 3-0. Gosti su u natupili bez ponajboljih igrača što je Borussija sjajno iskoristila. Pogotke su postigli Pierre-Emerick Aubameyang (30) i Marco Reus (61, 70).

Fenerbahče je pobijedio Bragu 1-0 golom Mehmeta Topala u 82. minuti, dok su Basel i Sevilla odigrali 0-0. Gosti su od 87. minute igrali bez isključenog Stevena N'Zonzija.

Uzvratni susreti su 17. ožujka.

LIVERPOOL - MAN. UNITED 2:0 (Sturridge 19, Firmino 73)

LIVERPOOL, stadion Anfield

LIVERPOOL: Mignolet - Clyne, Lovren, Sakho, Moreno - Can, Henderson, Lallana - Firmino, Coutinho, Sturridge.

Menadžer: Jürgen Klopp

MAN. UTD: De Gea - Varela, Smalling, Blind, Rojo - Schneiderlin, Fellaini, Memphis - Mata, Martial, Rashford.

Menadžer: Louis van Gaal

90' - Kraj prve utakmice osmine finala Europske lige. Anfield grmi. Velika pobjeda Redsa nakon dvije godine te nastavak crne sezone momčadi Louisa van Gaala

85' - Pet je minuta do kraja, no Man. United nikako ne može doći ni do prilike za doći do pogotka koji bi im u uzvratu donio aktivni rezultat... Štoviše, Liverpool još prijeti

73' GOOOL 2:0 - Firmino - Henderson je ubacio s desne strane u 16-rac gostiju, čija je smušenna obrana umjesto da očisti opanost dala Lallani da dođe do lopte, a ovaj vraća ne peterac, otkud Firmino napokon probija De Geu za potpuno ludilo u domu Redsa









68' - Ponovno se budi Liverpool, visokim presingom guše Crvene vragove, a iz te taktike dolaze do prilika: sada je pokušao Henderson, ali njegov udarac odlazi preko gola

56' - Na sceni je opet Coutinho, ali večeras je iz igre De Gea jednostavno nesavladiv!

52' - Schneiderlin puca sa 30 metara, no Mignolet brani. To je, inače, prvi udarac Uniteda u okvir gola...

46' - Počelo je drugo poluvrijeme u Liverpoolu

45' - Kraj prvog poluvremena na Anfieldu, gdje domaćin dominira...

40' - Pokušava Man. United uzvratiti, ali jedino što je izazvao jest smijeh Anfielda nakon slobodnjaka tragičara Depaya. S druge, pak, strane De Gea bilježi i novu sjjanu obranu, ovoga puta nakon pokušaja Lallane

31' - Nova velika obrana Španjolca na vratima Uniteda! Smailling je doslovce daoloptu Sturridgeu, ali njegov strašan udarac brani De Gea.

23' - Liverpool je skoro na valu euforije došao i do drugog gola: Sturridge je pucao, lopta je došla do Coutinha, no Brazilac puca slabo, pa De Gea vrsnom obranom sprječava udvostručenje vodstva domaćina

19' GOOOL 1:0 - Sturridge (11m) - Nakon što je Henderson gurnuo loptu iza leđa obrane Man. Uniteda, Depay ruši Clynea, a sudac pokazuje na bijelu točku, iz koje Redse u vodstvo dovori Daniel Sturridge!









15' - Ovo je prema žestini zaista najveći engleski derbi, prepun trke, agresivnosti, želje i stratsi. No prilika zasad još uvijek nema...

5' - Liverpool je odlučno otvorio utakmicu u kojoj traži pobjedu nad ljutim rivalom nakon više od dvije godine...

Europska liga, osmina finala:

Borussia Dortmund - Tottenham 3-0 (Pierre-Emerick Aubameyang 30, Marco Reus 61,709

Basel - Sevilla 0-0

Šahtar Donjeck - Anderlecht 3-1 (Taison 21, Oleksandr Kučer 24, Eduardo 79/Frank Acheampong 68)

Fenerbahče - Braga 1-0 (Mehmet Topal 82)

Villarreal - Bayer L. 21.05

Athletic - Valencia 21.05

Sparta Prag - Lazio 21.05

Liverpool - Man. United 21.05

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 07:56