FINALE KUPA KRALJA

VIDEO Tri crvena kartona, isključenje i vratnice: Barcelona u produžetku ipak slomila Sevillu!

Barcelona je osvojila naslov Kupa kralja nakon što je u finalu u Madridu nakon produžetaka pobijedila Sevillu sa 3:0
 Denis Doyle / Stringer/Getty

BARCELONA - SEVILLA 2-0 (Jordi Alba 96, Neymar 120)

MADRID Stadion Vicente Calderon.

BARCELONA: Ter Stegen - Dani Alves, Pique, Mascherano, Jordi Alba - Rakitić, Busquets, Iniesta - Messi, Suarez, Neymar. Trener: Luis Enrique

SEVILLA: Rico - Ferreira, Carrico, Rami, Escudero - Krychowiak, Iborra - Coke, Banega, Vitolo - Gameiro. Trener: Unai Emery

Nogometaši Barcelone pogocima Jordija Albe i Neymara u produžetku, pobijedili su Sevillu 2-0 u finalu Kupa Španjolske odigranom u nedjelju na madridskom stadionu Vicente Calderon, te su drugu godinu zaredom osvojili domaću dvostruku krunu.

No, ovo je bio jedan od najteže osvojenih trofeja u eri Luisa Enriquea, u utakmici u kojoj je, netipično za Barcelonu, obrana morala odigrati iznimno važnu ulogu.

Naime, Barcelona je od 36. minute ostala s desetoricom igrača na terenu, jer je sudac Carlos Del Cerro pokazao izravan crveni karton Javieru Mascheranu, zbog povlačenja i rušenja Kevina Gameira kad je francuski napadač bio u izglednoj situaciji i mogao krenuti sam prema Barceloninim vratima. Kolateralna žrtva tog događaja ispao je hrvatski reprezentativac Ivan Rakitić, jer ga je trener Katalonaca Luis Enrique u poluvremenu ostavio u svlačionici kako bi osnažio obrambenu liniju ubacivanjem Jeremyja Mathieua.

Ipak, Sevilla nije uspjela materijalizirati brojčanu prednost, iako je momčad Unaija Emeryja u nekoliko navrata opasno zaprijetila Barceloninim vratima. Trostruki pobjednici Europske lige najbliže su pogotku došli u 51. minuti kad je Ever Banega pogodio vratnicu.

Isključenje Mascherana nije bila jedina nesreća koja je zadesila Barcelonu na Vicente Calderonu, jer je katalonska momčad u 55. minuti ostala i bez svog najboljeg strijelca Luisa Suareza. Urugvajac je zbog ozljede desne noge morao napustiti igru. Sve je to dovelo do toga da je Barcelona prvi udarac u okvir gola uputila tek u 76. minuti, kad je iz slobodnog udarca s 25 metara prilično mlako pucao Messi.

U emocijama nabijenom finalu glavni sudac Del Cerro imao je pune ruke posla i u posljednjih pet minuta regularnog dijela te dodatnih pet minuta nadoknade podijelio čak pet žutih i jedan crveni karton. Sevilla je izgubila brojčanu prednost nakon što je crveni karton, u drugoj minuti sudačke nadoknade, zaradio Argentinac Ever Banega zbog rušenja Neymara na rubu kaznenog prostora, kad je Brazilac sam krenuo prema vratima Andalužana.

Kad su ostali s istim brojem igrača na travnjaku, Barcelona je u produžetku preuzela kontrolu igre te postala znatno konkretnija u svojim naletima prema Sevillinim vratima. U 97. minuti Leo Messi je sjajnom dugom loptom prebacio Sevillinu obranu, Jordi Alba je pretrčao svog čuvara Vitola i preciznim udarcem lijevom nogom pogodio suprotni kut Ricovih vrata.

Čuvar Sevilline mreže u toj je situaciji bio nemoćan, ali je u završne dvije minute prvog dijela produžetka dvaput sjajno reagirao i spriječio Barcelonine igrače da udvostruče prednost. Prvo je obranio udarac glavom Piquea iz neposredne blizine, a samo minutu poslije snažan i precizan udarac Danija Alvesa.

Do konačne potvrde obrane naslova u Kupu Španjolske i druge uzastopne dvostruke krune, Barcelona je stigla u 123. minuti, kad je Messi sjajno asistirao za Neymara, a Brazilac poslao loptu u lijevi donji kut Ricovih vrata.

Barcelona je tako na Vicente Calderonu osvojila svoj 28. Kup kralja u svom 38. nastupu u finalu, a Sevilla je ostala na pet naslova. Andalužani su samo su dvaput poraženi u finalu, a posljednji put daleke 1962. godine.

-----------------

Kraj utakmice - Barcelona je osvojila naslov Kupa kralja nakon što je u finalu u Madridu nakon produžetaka pobijedila Sevillu sa 3:0

120' GOOOL Barcelona - Sevilla 2:0 (Neymar) - Novi asist Messija, sada za Neymara koji definitivno završava priču u Madridu!

120' - CRVENI KARTON ZA SEVILLU - Caricco je dobio žuti zbog starta na Messiju a onda zbog prigovora i drugi žuti karton. Kraj priče

118' - Susret se približava kraju. Počeo je u nedjelju, a završava u ponedjeljak... Sevilla je bez šanse, štoviše, Rico je prije minute obranio Neymarov pokušaj glavom

112' - Sudac Del Cerro se srušio na travnjak zbog - grčeva pa zatražio time-out

View post on imgur.com

106' - Počeo je drugi produžetak, nakon viđenog u prvih 15 minuta dodatka utakmice, Sevilli treba luda sreće da se vrati u susret. Barca sada dominira

102' - Opsadno stanje pred vratima Seviile, gdje Rico sjajno brani pokušaje Barcelone!

96' GOOOL Barcelona - Sevilla 1:0 (Jordi Alba) - Messi je s centra igrališta dugom dijagonalom ubacio na lijevu stranu, gdje se ubacio Jordi Alba te sa sedam metara iskosa pogodio malu mrežicu Rica!

91' - Krenuli su produžeci. Barcelona na Sevillu, 10 na 10

Kraj prvih 90 minuta - Eksplozivna utakmica u kojoj smo vidjeli dva crvena kartona, isključenje te pokoju vratnicu odlazi u produžetak!

90' - CRVENI KARTON ZA SEVILLU - Messi je dodao loptu do Neymara, kojeg Banega ruši na 16 metara te dobiva zasluženi crveni karton!

86' - Nakon duela Alvesa i Iborre u kaznenom prostoru Barce, igrač Seville pada, no sudac ne svira kazneni udarac. Dvojbeni trenutak!

83' - Barcelonin trener vratara odstranjen je s klupe zbog prigovora. Umorna Barca jedva se drži, Sevilla traži nokaut

75' - Finala Kupa u Italiji, Njemačkoj i Engleskoj otišla su u produžetak, a sve se čini da ćemo i ovdje svjedočiti takvom raspletu... Sevilla je bolja, ali...

67' - Sevilla sve više pritišće, Barcelona sve teže diše...

55' - Zbog ozljede zadnje lože, iz igre mora izaći Luis Suarez! Urugvajca je zamijenio Rafinha. Novi udarac za Enriquea...

50' - Novi udar Seville, ali Ever Banega sa 18 metara trese vratnicu!

46' - Počelo je drugo poluvrijeme, uz 'žrtvu' Luisa Enriquea: umjesto Ivana Rakitića u igri je Jeremy Mathieu

Kraj poluvremena - Uoči zvižduka koji je označio odmor, Barca je imala još dvije šansice, no nedovoljno konkretne do dođe do prednosti. Očito je da nas čeka uzbudljiv nastavak...

42' - Rakitić je ubacio na pet metara, otkud Pique zamalo promašuje okvir gola! Nakon isključenja Blaugrana je odlično reagirala...

36' - CRVENI KARTON ZA BARCELONU - Mascherano je srušio Gameira na rubu kaznenog prostora, a sudac je zbog prilike za pogodak pokazao crveni karton igraču Barcelone. Možda prestrogo, ali Barca će do ktraja utakmice igrati s igračem manje! Iz slobodnjaka Ter Stegen brani odličan pokušaj banege koji je išao u gornji desni kut!


Javier Mascherano Horror Foul RED CARD... by EntertainmentLive

30' - Klasika, Barca ima ogroman posjed lopte, ali Sevilla se junački brani i odlijeva. Štoviše, izuzev Iniestinog pasa za Suareza, Blaugrana je dosad bez prave šanse, a to je zasluga emeryjevog sastava!

18' - Velika šansa za Sevillu: Coke je ostao sam na 13 metara iskosa, no lopta mu je prešla preko noge pa je lopta skoro pogodila korner zastavicu!

9' - Najbolja dosadašnja prilika na utakmici: Iniesta je prebacio dvojicu Sevillinih braniča, čime je Suarez ušao u šansu, ali je bio brzoplet te je lopta otišla daleko od vratiju

5' - Prvu opasnost potpisuje Sevilla, ali nakon slaloma Gameira, situaciju čisti Mascherano

0' - Počelo je finale Kupa Kralja u Madridu!

21.25 - Vedeta Barcelone, naš Ivan Rakitić je igrao za Sevillu od 2011. do 2014. godine, a kao njen kapetan podigao je trofej Europske lige.

"Ako zabijem gol, pognut ću glavu u znak respekta prema klubu i gradu Sevilli, jer ja ću uvijek biti sevillista i nositi taj klub u srcu. No, dakako da ću htjeti pobjedu i dati sve od sebe da trofej ode u Barcelonu", poručio je Raketa.

21.15 - Večerašnjom utakmicom zatvara se nogometna sezona u Španjolskoj, a oba kluba love - dvostruku krunu. Barca je osvjača naslova prvaka, Sevilla Europske lige...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 09:45