MIRKO U MANCHESTERU

Cro Cop kod Rooneyja u gostima?

Cro Cop će u Manchesteru održati MMA seminar u organizaciji magazina Fighters Only
 www.mmamadness.com

ZAGREB - Tek kao 15-godišnjak Wayne Rooney odlučio se posvetiti samo nogometu, no dječačka zaluđenost borilačkim sportovima nije ga prošla. Nije stoga nikakvo čudo što Unitedova zvijezda neće propustiti priliku upoznati jednog od najboljih ultimate fightera svijeta Mirka Filipovića.

Cro Cop će od 27. do 29. kolovoza u Manchesteru, na inicijativu uglednog britanskog MMA magazina (s posebim izdanjima za Ameriku, JAR i Europu) Fighters Only, besplatno održati ogledni seminar za 25 sretnih čitatelja.

Organizator seminara odmah se sjetio Rooneyjeva interesa za ringove i kaveze pa će Mirko u subotu (28. listopada) s tribina pratiti premierligašku utakmicu Manchester Uniteda i West Hama, a dan kasnije njegov seminar trebao bi posjetiti slavni nogometaš.

- Vjerujem da ću napokon upoznati Rooneyja. Naime, one travanjske večeri 2007. godine, kad sam u Manchesteru izgubio od Gabriela Gonzage, čuo sam da su me po dvorani tražili Rooney i Cristiano Ronaldo. Nažalost, nismo se uspjeli sresti - rekao je Cro Cop i pojasnio odakle ideja o seminaru: - Rado prenosim svoje znanje i iskustvo na druge. Volio bih da sam u počecima karijere i ja imao nekoga tko bi me savjetovao i podučio. Nažalost, sve sam morao iskusiti na vlastitoj koži, a posebice su bolne bile pogreške i zablude u trenažnom procesu. Možda se i ozbiljnije posvetim poduci i seminarima. Vjerujem da bih bio dobar učitelj slobodne borbe.

Prije nego što krene u Manchester Filipović mora pozitivno ili negativno dovršiti pregovore s američkom organizacijom UFC. Kontakti traju još od posljednjeg Mirkova nastupa u Vancouveru 12. lipnja, no dogovora zasad nema i nije izvjesno hoće li ga i biti. Može se pretpostaviti da se Amerikanci i Cro Cop ne mogu složiti oko financijskih uvjeta.

- Želim ugovor s UFC-om. Volio bih više od svega nastupiti u studenome u Oberhausenu, rado se borim pred europskom publikom i ne bih morao dugo izbivati od kuće - kaže Cro Cop.

Hrvatski majstor slobodne borbe vjerojatno bi pristao na ugovor za tri nastupa pod UFC-ovim okriljem za šesteroznamenkastu naknadu u dolarima. Nakon Vancouvera iz Mirkova je stožera procurilo da je za pobjedu protiv Patricka Barryja inkasirao blizu milijun dolara, što ga svrstava među tri najplaćenija ultimate fightera svijeta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 04:10