POJAČANJA ZA KHL

'CRONUCKSI' ĆE PREPLAVITI LEDENU Stižu Drazenovic, Dekanich, Murovich, Piskula, Gazdic...

Medvjedev će se u utorak u Beču sastati s Medveščakovim predsjednikom Damirom Gojanovićem i 'ispeglati' posljednje detanje ulaska u KHL

Dok se službeni Medveščak ne oglašava po pitanju nove procjene stanja u “pretpristupnim pregovorima”, neslužbenim se kanalima nailazi na “oprezni optimizam”. U klubu se i dalje paralelno pripremaju za EBEL, jer do 15. svibnja moraju dati odgovor dosadašnjem “poslodavcu” žele li nastaviti suradnju ili ne, ali naznake govore da je KHL sve bliže. Nije Medvjedev jedini koji to misli, ali je jedini koji to smije reći, pa makar i prije nego je bilo što dogovoreno, a kamoli potpisano.

Medvjedev će se u utorak u Beču sastati s Medveščakovim predsjednikom Damirom Gojanovićem, a izaslanstvo kluba će na sastanku s radnim tijelom lige nastaviti “peglati” posljednje detalje. Oni se ponajviše odnose na financije, odnosno na dva do tri milijuna eura koliko Medveščak mora osigurati. “Medvjedi” taj novac uglavnom traže na regionalnom tržištu ističući da je hrvatsko tržište premaleno za takav projekt. Naravno, u sponzorskoj će ekipi svoje mjesto pronaći i domaće tvrtke, ali njihov će udio u budžetu ipak biti manji od tvrti iz regije.

Osim novca za budžet, u Medveščaku se moraju pozabaviti i nekim detaljima vezanim oko Doma sportova, kao što je prenamjena određenih prostorija ili novi evakuacijski plan. U klubu vjeruju da u utorak još neće dobiti zeleno svjetlo iz KHL-a, barem ne službeno, ali ih ne bi iznenadilo kada bi Medvjedev, suprotno dogovoru o čuvanju tajne, izašao pred novinare s potvrdom Medveščakove pristupnice.

Dakle, ukoliko već sljedećeg tjedna, a najkasnije 11. ili 12. svibnja (bitno da je prije roka za odgovor EBEL-u!), Rusi i službeno prigrle Medveščak, u optjecaj kreću hrvatskim hokejskim fanovima već dobro poznata imena. Nick Drazenovic, Mark Dekanich, Tyler Murovich, Joe Piskula, Steve Reinprecht, možda i Luke Gazdic... Teško bi ih se pronašlo 15, ali svlačionica u Domu sportova sigurno bi bila puna “Cronucksa”. Markoantonio Belinić već radi na njihovu dovođenju, a pomaže mu i bivši “medvjed” te novi skaut kluba Aaron Fox.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 19:04