ODUŠEVLJENJE

HEROJ STEVANOVIĆ NEVJEROJATNO SKROMAN NAKON GENIJALNE UTAMICE Evo što su poručili hrvatski igrači

 Ante Čizmić / Cropix

Iako je većina njih igrala najvažniju utakmicu karijere, mladi hrvatski rukometaši gotovo su rutinski pobijedili Norvešku i izborili Rio. Burno su to proslavili na terenu, a zatim su svi kulerski prošli put svlačionica i direktno za zračnu luku Billund. Kao da su ostvarili nešto sasvim uobičajeno. Heroj Ivan Stevanović uobičajeno je bio miran, samo je osmijeh odavao veliku sreću:

- Dobro smo otvorili utakmicu, napravili 5-0 i sve je poslije bilo lakše. Dečki su odigrali odličnu obranu, ja sam pohvatao što sam morao. Dobro, ako tako netko kaže, skinuo sam i nešto više. Nije to važno, idemo u Rio. Ne znam, nisam brojio niti gledao statistiku, kažete da sam obranio 12 od prvih 16 udaraca?! Eto, super. Sjećam se nekih sličnih svojih utakmica, ali niti jedna nije bila tako važna.

Domagoj Duvnjak ovaj je put imao puno veću rolu i u napadu. Nije ni on skrivao zadovoljstvo:

- Čestitam svim dečkima, svi su bili odlični. Utakmica je bila prava muška, sve je išlo prema našim zamislima. Stivi je bio fenomenalan, skidao je sve. Koliko je obranio? 18?! Činilo mi se da kao da je 30, zaista je bio najbolji, ali treba čestitati svim tim mlađim dečkima koji su dali sve od sebe. Nadam se sada dugim pripremama i tome da se u sljedećem razdoblju nitko ne ozlijedi tako da i u Riju budemo na nivou. Ovakva se prilika čeka četiri godine i presretni smo što ćemo biti dijelom olimpijskog turnira...

Jakov Gojun bio je opet odličan u obrani, kao i uvijek posljednjih godina:

- Svaka čast Stevanoviću za te silne obrane, ali svi su dečki bili na nivou. Idemo u Rio i samo je to važno. Ovo je golem uspjeh naše mlade momčadi. Norvežana nije nigdje bilo, a Hrvatska ide na OI, presretni smo.

Luka Šebetić ušao je u drugom dijelu, bio je Babićev džoker:

- Istina je, zabio sam četiri praktično u nizu. Dargo mi je da sam dao svoj mali doprinos cilju koji smo si postavili. Bilo je bitno da ne izgorimo od prevelike želje i to smo uspjeli. Stevanović je bio čudo, držao nas je, a mi smo bili također dobri, on je držao kad bismo pali u ritmu, a onda bismo mi zabijali.

Krešimir Kozina kratko je u trku dodao:

- Znali smo prije turnira da je to ta najvažnija utakmica i da s Norveškom moramo biti najbolji. Dobro smo se pripremili i ispada da nije bilo problema, najviše je to zasluga Ivana Stevanovića.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 03:28