POTRESI VEĆ NA STARTU

'PLINARI' OSTALI BEZ TRENERA Boris Dvoršek dobio otkaz, u Zagreb dolazi Veselin Vujović?

 Goran Sebelic / CROPIX

Opće je poznato, trenerski je kruh, jednako kao i mornarski, kruh sa sedam kora. Potvrdilo se to i u slučaju Borisa Dvoršeka, trenera rukometnog kluba Prvo plinarsko društvo Zagreb.

Nakon prvog poraza u sezoni, onog od Tatran Prešova doma u Kutiji šibica (21-25) u drugom kolu regionalne SEHA lige, počelo se nagađati da će Dvoršek biti ‘bivši’. Ostvarilo se to u srijedu, uoči sljedeće utakmice i gostovanja kod Brest Meškova te desetak dana uoči dolaska velikog Kiela u Zagreb na utakmicu prvog kola Champions league.

Klupska je uprava tako raskinula s Dvoršekom, ne na isti način, ali ipak slično, kao i sa Slavkom Golužom, Ivicom Obrvanom i Nenom Kljaićem prije njega. Klasična ‘šok terapija’ koja bi trebala poslužiti zbijanju redova uoči najvažnijih ogleda.

Objašnjenje klupske uprave bilo je sljedeće:

- Gospodin Boris Dvoršek više nije trener prve momčadi RK Prvo plinarsko društvo Zagreb. U srijedu, 17. rujna nakon sastanka Odbora za hitnost odlučeno je kako trener Dvoršek više neće voditi prvu momčad. Ova je odluka donesena uslijed rezultata koji su bili lošiji od očekivanih. U sklopu 3. kola SEHA Gazprom South Stream lige i gostovanja kod bjeloruskog Brest Meškova (subota, 20. rujna) ekipu će voditi pomoćni treneri Zlatko Saračević i Mario Kelentrić...

U dodatku stoji da klupska uprava “intenzivno radi na pronalasku novog trenera o čemu će javnost vrlo brzo biti obaviještena”.

Kandidata je zasigurno mnogo, iako nikome u Zagrebu neće biti lako opravdati očekivanja. Kao jedan od onih koji kotira - i to vrlo visoko - je proslavljeni Veselin Vujović. Bilo bi ga zaista zanimljivo vidjeti na klupi PPD Zagreb.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 04:27