PIŠE P. ŽUKINA

SUSJEDI SE PODIGLI NA NOGE Veselin Vujović puca visoko: 'U Sloveniji je euforija, a ja želim više od pukog plasmana'

 Cropix

Trener PPD Zagreba Veselin Vujović na dobrom je putu da dobije spomenik u Sloveniji u kojoj vlada prava euforija nakon plasmana "zmajčeka" na Olimpijske igre u Brazilu.

Pobjedom na Španjolcima, koji prvi put nakon Montreala 1976. neće igrati na olimpijskom turniru, Vuja je odveo Slovence na njihov treći olimpijski rukometni turnir, no on od toga ne radi "filozofiju".

- Ispada da smo izbacili favorite Španjolce, kao autsajderi smo prošli među 12 odabranih momčadi, no moje je razmišljanje vrlo "prizemno". Ovo je samo plasman, a moja rukometna filozofija tjera me da razmišljam kako u Brazilu trebamo napraviti nešto što bismo zvali podvigom.

"Vuja" je kratko analizirao turnir u švedskom Malmöu:

- Dobili smo Irance, to je bilo za očekivati. U najvažnijoj utakmici pobijedili smo Španjolce i to nas je odvelo na OI. Trebali smo dobiti i domaćina, ali smo pretrpjeli nevjerojatnu krađu. Da nije bilo tako, oni bi ispali. Sve se, srećom, završilo dobro po nas, ali tek nas sada čeka pravi posao u pripremi Brazila. Imamo i kvalifikacije za SP protiv Norveške, to je također važan zadatak koji je pred nama. Želim nešto puno više, moja je momčad sposobna za dobre stvari.

Kao ni u slučaju Slovenije, Vujović ne pada u trans ni zbog plasmana Hrvatske na OI:

- Momčad je opet pokazala da je najbolja u najstresnijim situacijama kao što je to bilo na Europskom prvenstvu u Poljskoj. I Hrvatska je ispunila samo osnovni cilj jer se od takve momčadi i očekuje da bude dijelom olimpijskog turnira. Iako u Hrvatskoj zbog toga vlada oduševljenje, ne treba previše slaviti. Dogodilo se ono što se moralo dogoditi, igra ipak nije bila tako savršena kao što se čini na prvi pogled.

Vujović je tu u pravu, pokazao je to cijeli turnir u Danskoj. Lagana pobjeda protiv Norvežana u ključnoj utakmici nije mjerilo zbog izvanserijske predstave Ivana Stevanovića, njegovog vratara u PPD Zagrebu:

- Bio je fenomenalan, sam bi pobijedio Norvežane. Kad bi protiv Pariza u predstojećim utakmicama branio kao na utakmici s Norvežanima, čak i malo slabije, bili bismo jako blizu prolazu na Final Four Lige prvaka...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 03:01