POLUFINALE HOKEJA

ŠVEDSKA - FINSKA 2-1 Šveđani slavili u skandinavskom derbiju i kreću po svoje treće zlato u povijesti!

Švedska hokejaška reprezentacija prvi je finalist olimpijskog turnira u Sočiju. U polufinalu su aktualni svjetski prvaci savladali nordijske rivale Fince s 2-1
 AFP

Švedska hokejska reprezentacija plasirala se danas u finale turnira na Zimskim olimpijskim igrama u Sočiju nakon što je u polufinalu bila bolja od Finske sa 2-1. Prva trećina završila je bez pogodaka, a Finci nisu iskoristili nekoliko puta sitauciju s igračem više. U jednom su trenutku imali čak dva igrača više minutu i pol, ali nisu uspjeli zabiti gol.

Druga je trećina donijela prvi pogodak na utakmici i to za Finsku, a strijelac je bio Olli Jokinen u 26. minuti. Pet minuta kasnije za Švedsku je izjednačujući pogodak postigao Loui Eriksson, da bi na 2-1 pet minuta nakon njega povećao Erik Karlsson.

Švedski vratar Henrik Lundqvist utakmicu je završio sa 25 obrana od ukupno 26 udaraca koliko je bilo upućeno prema njegovim vratima.

U finalu će Šveđani igrati protiv boljeg iz ogleda između SAD-a i Kanade. Tamo će tražiti treću zlatnu olimpijsku medalju nakon slavlja iz 1994. i 2006. godine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 05:54