PRAVO POJAČANJE

VIDEO: Najbolji igrač EBEL lige postao 'medvjed'!

U sljedeću sezonu ‘medvjedi’ će ući pojačani jednim od najboljih igrača lige, Kanađaninom Frankom Banhamom
 www.svd.se

ZAGREB - Dogodine ćemo biti još kvalitetniji, brži i jači te publici ponuditi još bolji hokej - govorio je nedavno predsjednik kluba Damir Gojanović. Potvrda njegovih riječi stigla je u ponedjeljak. Nakon što je ugovor produžio kapetan Alan Letang a sve bliže ostanku je i trener Ted Sator, uprava kluba navijačima je poklonila još jednu radosnu vijest. Dres Medveščaka sljedeće će sezone nositi ponajbolji igrač EBEL-a, Kanađanin Frank Banham.

Veliki korak unaprijed

Iako su Banhamu na leđima već 34 godine i nikako se ne uklapa u najavljeno pomlađivanje momčadi, sigurno je da je riječ o igraču koji će sljedeće sezone ‘medvjede’ pogurati još korak unaprijed.

Banham je ove sezone nastupao za Olimpiju, a klub je zbog nesređene financijske situacije napustio sedam kola prije kraja regularnog dijela sezone. Dotad je bio uvjerljivo vodeći strijelac i najučinkovitiji igrač lige po broju osvojenih bodova (30 golova, 32 asistencije).

Banham je u EBEL-u igrao i za RB Salzburg s kojim je osvojio naslov prvaka, a ima i iskustvo iz NHL-a. U najjačoj svjetskoj ligi u dresu Anaheima i Phoenixa odigrao je 32 utakmice.

- Drago mi je da sam se uspio dogovoriti s klubom, u Zagrebu se stvarno događa nešto posebno. Dvorana je konstantno puna, atmosfera je sjajna, to su stvari zbog kojih sam i počeo igrati hokej - reklo je novo pojačanje ‘medvjeda’ koje je potpisalo dvogodišnji ugovor, s mogućnošću produljenja na još jednu sezonu.

Otežao buduće pregovore?

Potpisivanje Kanađanina pokazalo je klupske ambicije, ali vjerojatno i otežalo neke buduće pregovore. Naime, Banham je postao najbolje plaćeni ‘medvjed’ s, nagađa se, nešto manje od 100 tisuća eura po sezoni, takav će novac u hrvatskom prvaku vjerojatno poželjeti i trenutne zvijezde kluba.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 15:27