ATP SHENZEN

ČILIĆ SVLADAO JEDNOG OD NAJVEĆIH TALENATA U TENISU Marin ide po svoj prvi finale ove godine!

Drugi put u dva mjeseca, Međugorac je u okršaju s jednim od najvećih talenata svjetskog tenisa pronašao način kako da iskustvo pretoči u pobjedu
 AFP

Marin Čilić izvukao je turbulentan prvi set protiv 19-godišnjeg Hyeona Chunga i pobjedom 7-6(6), 6-4 ušao u polufinale ATP turnira u Shenzenu.

Drugi put u dva mjeseca, Međugorac je u okršaju s jednim od najvećih talenata svjetskog tenisa pronašao način kako da iskustvo pretoči u pobjedu. Iako je u prvom setu imao break zaostatka, ostao je miran, sredio igru i na vrijeme pokazao da ovakvi mečevi ipak moraju završavati rutinskim pobjedama.

Chung je Čiliću oduzeo servis kod 1-1, a prednost izgubio kada je servirao za 4-2. Marin je i u odlučujućem gemu prvi ispustio mini-break, no odmah ga je vratio te nakon dvostruke pogreške suparnika realizirao treću set loptu.

Izgubljeni set odrazio se na koncentraciju Korejca koji odmah na početku nastavka opet gubi servis. Čilić se, međutim, opet morao namučiti da zaključi dvoboj. Izgubio je break u šestom gemu pa ga opet osvojio u sedmom, nakon čega Chung više nije smogao snage za povratak.

Čilić je završio meč sa 15 asova i uz dva „lica“ na servisu. Prvi je bio gotovo perfektan, sa samo dva izgubljena poena (94%), dok je na drugom osvojio tek 10 od 29 poena. Srećom, na break loptama je bio nepogrešiv (3/3).

Za ulazak u svoj prvi finale ove godine Čilić će igrati protiv Guillerma Garcije-Lópeza. Španjolac taj dvoboj čeka odmorniji jer mu je Mannarino predao bez borbe. U međusobnom omjeru naš tenisač gubi 1-2. Slavio je u Zagrebu 2008., dok je Garcia-López odnio njihov posljednji okršaj ove godine u Rimu.

ATP Shenzen, četvrtfinale

Čilić(2) - Chung 7-6(6) 6-4.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 02:43