ATP ŠANGAJ

ŠVICARAC JE ZA MARINA ČILIĆA I DALJE CRNA MAČKA Wawrinka je peti put zaredom pobijedio Međugorca

Peti put zaredom Stan Wawrinka bio je koban za Marina Čilića. U osmini finala Šangaja, Švicarac je u gotovo trosatnoj borbi zadržao čelične živce i izbacio našeg tenisača sa 7-5, 6-7(7), 6-4.
 AFP

Čilić već pet godina nema penicilin za četvrtog igrača svijeta. Ovo mu je bio osmi poraz u devet međusobnih ogleda s Wawrinkom, a Mastersi mu ostaju velika crna rupa.

Krenulo je žustro, s dugim izmjenama i stalnim promjenama ritma u čemu se na početku bolje snalazio Marin. Kod1-1 iskoristio je ukupno petu break loptu za prvo vodstvo u meču. Wawrinka je uzvratio rebreakom u sljedećem gemu, koji je potrajao kao kraći dokumentarac.

U unakrsnoj paljbi Čilić je bio poduzetniji, češće je izlazio na mrežu i kratio loptice, ali "Stan the Man“ je čitao njegove namjere. Ostalo je izjednačeno do 6-5, kada je Marin servirao za tie-break i nakon nekoliko izjednačenja izgubio set.

Početkom drugog seta više je poklanjao Wawrinka, što je naš tenisač kaznio i poveo 2-1. Nažalost, ni taj break Čilić nije uspio zadržati. Prošlotjedni osvajač Tokija u osmom je gemu dočekao njegov "blackout“ i vratio na 4-4.

U tie-breaku je ponovno bolje startao Međugorac. Stigao je do 6-4 i dvije set lopte, što je Wawrinka okrenuo za svoju prvu meč loptu. Marin je izdržao pritisak, opet se vratio u vodstvo i realizirao treću set loptu.

Za razliku od prva dva seta, u odlučujućem je prvi popustio Čilić. Nažalost, za razliku od njega, Wawrinka stečenu prednost nije prokockao. U šestom gemu spasio je dvije break lopte i uskoro prošao u četvrtfinale.

ATP Masters 1000 Šangaj, osmina finala:

Wawrinka(4) - Čilić(14) 7-5 6-7(7) 6-4

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 15:44