VELIKA ODGOVORNOST

TKO NE BI ZA 1440 KN SKUPLJAO LOPTICE Evo što je potrebno za posao ljeta u Wimbledonu!

    AUTOR:
    • Jutarnji.hr

  • OBJAVLJENO:
  • 06.07.2015. u 14:05

Mike Hewitt/Getty / 2013 Getty Images

Upravo su se na Wimbledonu pojavili prvi puta, 1920. godine, dok je još 57 godina bilo potrebno da loptice najboljim tenisačicama i tenisačicama dodaju i djevojčice.

Jeste li se ikada zapitali što je potrebno da bi ste postali sakupljač loptica na najstarijem teniskom turniru na svijetu?

Ukratko - puno toga. Odabrani momci i djevojke moraju biti koordiniranih pokreta, brzih refleksa te moraju proći treninge i poseban test. Na ovom posljednjem od njih se zahtijeva čak 80 posto točnih odgovora, tako da se teško mogu 'šlepati' bez iznadprosječnog znanja.

Upravo su se na Wimbledonu pojavili prvi puta, 1920. godine, dok je još 57 godina bilo potrebno da loptice najboljim tenisačicama i tenisačicama dodaju i djevojčice. Najmlađi sakupljači u All England Clubu imaju minimalno 13 godina, što je razumljivo s obzirom na topovske servise koji bi one manje mogli ozbiljno ozlijediti.

No, da nije sve stega i patnja, potvrđuje i njihova dnevnica. Naime, za dan pošteno odrađenog posla sakupljači dobiju 135 funti, ili 1440 kuna.

Izdvajamo