POD VELIKIM UPITNIKOM

VELIKI PROBLEMI ZA ZAGREBAČKI TURNIR Najbolji hrvatski tenisač Čilić ne dolazi na Indoors?

Richard Gasquet, Gaël Monfils i Marin Čilić bit će glavne zvijezde ATP 250 turnira u Montpellieru, s ponosom je objavio Sebastian Grosjean, novi direktor Open Sud de Francea.
 AFP

Informacija sama po sebi ne bi bila toliko zanimljiva da se Montpellier ne igra od 1. do 7. veljače 2016., što je u ATP-jevom kalendaru termin PBZ Zagreb Indoorsa. Četverostruki osvajač Marin Čilić nikada nije propustio Indoors ako nije bio ozlijeđen. Naznaka da je najbolji hrvatski tenisač prekrižio dolazak stavlja jasnije svjetlo na budućnost zagrebačkog turnira, koji je već ove godine vodio bitku za preživljavanje.

Vapaj za spas turnira

Komentar smo potražili kod direktora turnira Branka Horvata, koji je bio neuobičajeno “zakopčan”, ali čini se da Čilića još uvijek nije otpisao.

- To što su Francuzi najavili njegov dolazak ne mora ništa značiti, još uvijek je sve u domeni dogovaranja. Vjerojatno ćemo u kratkom roku znati sa sigurnošću kakvi su Čilićevi planovi - kaže Horvat.

Je li to najava loših vijesti oko turnira?

- Trenutno nemamo nikakve nove informacije, ali vrlo brzo ćemo obavijestiti javnost - dodao je direktor.

Podsjetimo, završetak ovogodišnjeg Indoorsa obilježio je gotovo dramatični vapaj za spas turnira koji su zajedno uputili Horvat i sudirektor Goran Ivanišević. Nakon što je Grad Zagreb otkazao sponzorstvo u posljednji čas, Ivanišević je upozorio da će “bez daljnje pomoći to biti posljednje izdanje”, a Horvat zamolio gradske vlasti da financiraju turnir “u okvirima u kojima se to u Hrvatskoj može”.

Bandićevo obećanje

Turnir je ove godine spasila jednokratna donacija tvrtke Dubai Duty Free, koja je vlasnik licence, no ni s tim financijska konstrukcija nije bila zatvorena. Dubai je spriječio otkazivanje u zadnji čas, ali teško je očekivati da će još jednom uskočiti kao vatrogasac.

Posljednji signal od strane Grada bilo je obećanje Milana Bandića, koji je prije mjesec dana poručio da će, dok je on gradonačelnik, “uvijek biti novca za sportske priredbe kao što je Indoors”. Od tada nadalje, službenih informacija nema, vrijeme polako curi, a u Montpellieru se već hvale da će prvi put u povijesti na turniru imati Grand Slam pobjednika...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 09:51