STRAŠNA SUDBINA

O nesretnom psu, kojeg je njegov bivši vlasnik zapalio, sada brinu u azilu Farmica

U tijeku je akcija kojom se skupljaju sredstva potrebna da bi kvalitetnije živio, a za to je potrebno 250 eura mjesečno
 Ecodog Hrvatska

Nijedan pas u azilu nije sretan, to se podrazumijeva. Koliko god se ljudi trudili, činjenica je da je čupavce netko ostavio i da su zbog toga u skloništu. No, postoje sudbine koje su mučnije od običnog ostavljanja. Takva je ona psa Tome koji živi u azilu Farmica pokraj Našica.

Njega je naime njegov bivši vlasnik zapalio. Detalji nisu poznati, a i bolje je tako. O njemu već dvije godine u azilu posebno brinu. Njegova je koža, naime, toliko oštećena da nema dlake. I nikad neće narasti. Stručnim rječnikom rečeno, izgubio je dlačne folikule. Otkako im je stigao dobiva lijekove i posebnu prehranu, a cilj svega toga je potaknuti one folikule koje nisu uništene na rad i smanjiti upalu njegove kože.

image
Ecodog Hrvatska

To mjesečno koša 250 eura. Njegova kvaliteta života ovisi o njezi koju mu zaposlenici azila pružaju. Medicinska hrana, lijekovi. Teško bi to bilo i da je on nečiji ljubimac, jedini, a kamoli njima u azilu, koji imaju toliko pasa o kojima brinu.

Pomoć im za Tomu uvijek treba. Kad se tvrtka ecodog uključila u akciju prikupljanja sredstava za njega, svi su saznali za njegovu sudbinu.

- Do nedavno nisam ni znao za njega, a upoznao sam ga na našoj zadnjoj zajedničkoj radnoj akciji. Odlučio sam da mu moramo pomoći i, iskreno, odaziv na našu akciju je toliko velik da ne mogu vjerovati - kaže Jasmin Hodžić iz ecodoga.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. lipanj 2024 20:18