NOVI ‘SVILENI‘

Danijela Martinović obradila megahit koji smo obožavali 1991., evo kako zvuči u novom ruhu

Verzija iz 2020. stavljena je u gipsy swing aranžman, a posebnu notu pjesmi troglasjem su dale djevojke iz trija Gelato Sisters
Danijela Martinović i Gelato Sisters
 Marko Lorenzo Blaslov

Nakon što je ranije ove godine predstavila album "Neopisivo" s odabirom najvećih hitova obrađenih na potpuno novi način, Danijela Martinović za svoj rođendan publici poklanja "Svileni", megahit '90-ih, u potpuno novom ruhu - glazbenom i vizualnom.

- Kad smo prije gotovo godinu dana Tomislav Modrić i ja slagali popis pjesama koje će se naći na albumu 'Neopisivo', oko mnogih smo se lomili i premišljali, ali jedno je od početka bilo sigurno i jednoglasno - 'Svileni' je neizostavan dio repertora - priča Danijela, koja je spomenuti hit prvi put snimila prije punih 30 godina, no on se i dan danas pjeva svugdje punim glasom.

Vrlo upečatljiv tad je bio i spot, u kojem je Danijela premijerno pokazala kratku frizuru i cjelokupan novi imidž.

- Kratka kosa, velnice, crveni ruž za usne i nezaboravan narančasti kompletić bez jednog rukava i s kratkim hlačicama... Sve to bila je osmislila legendarna Višnja Trusić - prisjeća se Danijela.

Nova verzija pjesme stavljena je u gipsy swing aranžman. Ritam prati i styling inspiriran 40-im godinama u tri pastelne boje - žutoj, tirkiznoj i ružičastoj, a spoj je modernih materijala pretočen u vintage odjevne kombinacije. Sve kreacije potpisuje novi modni brend "Sugar free".

image
Danijela Martinović
Marko Lorenzo Blaslov

Kao i tad, videospot i danas prati vrhunska tehnologija.

- Koristili smo tehniku 3D virtualnih setova i digitalne nadogradnje postojećih setova. Snimanje u toj tehnici savršeno je odgovaralo pjesmi jer je originalan spot snimljen na 'green screenu' te se koristila tehnologija koja je tad bila relativno nova i u povojima, a ova verzija svojevrstan je homage tom spotu - izjavio je Dario Radusin, redatelj spota.

Posebnu notu svojim troglasnim pjevanjem "Svilenom" su dale djevojke iz trija Gelato Sisters, koje izvode i obrađuju modernu glazbu u retro stilu. Sestre Neda i Sanja Parmać zajedno s Janom Valdevit harmoniziraju vokale po uzoru na najpopularniji swing trio svih vremena Andrew Sisters.

- Upravo smo u periodu kad radimo na svom prvom albumu na kojem će se naći obrade mnogih domaćih hitova i dobile smo poziv koji se ne odbija - s Danijelom snimiti 'Svileni', pjesmu koju smo pjevušile otkad smo prvi put uzele mikrofon u ruke - rekla je Neda Parmać.

Od novog "Svilenog" puno se očekuje: "U šali sam rekla Dariju Radusinu - 'Svileni' se i slušao i gledao punih 30 godina, što znači da se ova verzija mora slušati makar još toliko", ispričala je kroz smijeh Danijela.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 21:39