SRAMOTAN INCIDENT

ANTU TOMIĆA NAPALA DVOJICA HULIGANA U SPLITU Na književnika, novinara i kolumnista Jutarnjeg obrušili se govorom mržnje, htjeli ga i fizički napasti

 Vojko Bašić / CROPIX

Poznatog književnika, novinara i kolumnista Jutarnjeg lista Antu Tomića napala su dvojica huligana u četvrtak navečer u Splitu, pred Domom mladeži, dok se vraćao s manifestacije Pričigin.

Radi se o verbalnom napadu govorom mržnje, ali i pokušaju fizičkog napada, motiviranom tekstovima po kojima je Tomić poznat. Odmah nakon događaja književnik je dao iskaz policajcima.

Slobodna Dalmacija piše da su Tomića huligani grubo izvrijeđali te da su mu ukrali šešir. Tomić se potom zaletio za jednim od huligana, izbjegao je udarac, no te sreće nije bio muškarac koji mu je pokušao pomoći - napadnut je i završio je na Hitnoj pomoći.

Dvojica nasilnika krenula su i na fotoreportera Feđu Klarića, koji se također tu zatekao, u želji da pomogne Tomiću, no kada je jedan od njih shvatio na koga se okomio, počeo se ispričavati Klariću.

- Ugledao sam Tomićev šešir kako leti, mislio sam da ga je južina odnijela, a onda sam vidio neko komešanje.

Umiješao sam se, a jedan od njih mi se stao ispričavati: šjor Feđa nisam znao da ste to vi...

Ma, tužno je sve to, kazao je proslavljeni fotoreporter "Slobodne".

Tomić nakon svega nije bio raspoložen za priču te nije želio komentirati napad.

Policija je, kako doznaje Slobodna, bila na mjestu događaja i uzeli su izjavu od Tomića, jednu osobu koju sumnjiče da je imala veze s napadom su priveli, no, podsjetimo kako napadača koji je svojedobno pisca usred bijela dana, nasred Pjace prolio kantom fekalija, još uvijek nisu uhitili.

Redakcija Jutarnjeg lista oštro osuđuje ovaj i bilo koji napad na medijske slobode i općenito slobodu izražavanja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. svibanj 2024 21:08