NEOBIČNO PREKLAPANJE

AUTOMAFIJA U ZAGREBU RADI PUNOM PAROM U razmaku od tri sata jutros su prijavljene čak tri krađe automobila, na meti je bio omiljeni njemački model

 
Ilustracija
 Neja Markičević / Cropix

Nema dana da se u Zagrebu barem jedan automobil ne ukrade, no ako istog dana nestanu čak tri vozila iste marke, onda to podsjeća na činjenicu da automafija ne spava.

Naime, jučer su u policijskoj postaji u razmaku od svega tri sata prijavljene tri krađe Golfova, različitih godišta, modela, ali i registarskih oznaka.

Da mu nema limenog ljubimca na parkiralištu Baštijanove ulice, otkrio je u 7 sati ujutro po odlasku na posao 55-godišnji muškarac. Njega je nepoznati lopov, koji je odvezao u nepoznato Golf 1,9 TDI zagrebačkih oznaka, oštetio za oko 25.000 kuna.

Sat i pol kasnije isti šok i u Ulici Ivana Trnskog na drugom kraju grada. Bez VW Golfa VII koprivničkih oznaka ostao je 27-godišnjak koji je ukradeno vozilo procijenio na 75.000 kuna.

U policijsku postaju na Trešnjevci oko 10 sati ušetala je i 41-godišnjakinja koja je prijavila da joj je nepoznata osoba, najvjerojatnije pod okriljem noći, s parkirališta na Poljani Borisa Hanžekovića ukrala VW Golf VI francuskih nacionalnih oznaka. I ona je, kao i 27-godišnjak, prijavila da je oštećena za 75.000 kuna.

Unatoč svemu, statistike otkrivaju da je Hrvatska jedna od najsigurnijih europskih država ako se gledaju krađe automobila jer se, primjerice, u Italiji ili Francuskoj, na milijun stanovnika godišnje ukrade oko 3000 vozila, dok je u Lijepoj našoj ta brojka daleko manja.

Inače, osim krađe Golfova po Zagrebu, u okolici metropole, točnije u Dugom Selu prijavljena je krađa jednog Renault Twinga u vlasništvu 31-godišnjaka. Auto vrijedan oko 3500 kuna mu je ukraden u roku od 15-ak minuta u Kolodvorskoj ulici. Autobanda bila je aktivna i u Velikoj Mlaki, točnije u Zamlačkoj ulici gdje je kradljivac prvo provalio u skladište jedne tvrtke iz koje je ukrao električni alat da bi se potom odvezao u nepoznato s Mercedesom Sprintetom iste tvrtke. Šteta? Nekoliko stotina tisuća kuna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. svibanj 2024 05:02