PROMETNA NESREĆA

BIO JE MRTAV PIJAN U PODNE Zagrepčanin se u Dubravi zabio u parkirani auto, policajci ga uhitili, a sutkinja mu odrezala visoku novčanu kaznu

 
Ilustracija
 / HANZA MEDIA

Kršitelji prometnih propisa, sudeći po svemu, ne zamaraju se visokim novčanim kaznama kao niti posljedicama. Zagrebački policajci su tijekom vikenda imali pune ruke posla. Pa su tako u subotu nešto iza podne, kod kućnog broja 256 Ulice Dubrava pristigli na očevid prometne nesreće s materijalnom štetom. Utvrdili su pritom da je 60-godišnji vozač Mercedesa zagrebačkih oznaka, a koji je oštetio svojim vozilom drugi parkirani auto, imao čak 2,49 promila alkohola u krvi.

Policajci su ga odveli na liječnički pregled nakon čega je odveden na otriježnjenje u policijske prostorije. A kad je došao 'k sebi', policajci su ga uhitili te na kraju odveli na Općinski prekršajni sud gdje je nesavjesnog vozača sutkinja "lupila" po džepu izrekavši mu 15.600 kuna kazne i tromjesečnu zabranu upravljanja motornim vozilima.

Isti dan, ali oko 21.35 sati u istoj ulici novi vozač s drugim prometnim grijehom. Kod raskrižja s Čulinečkom policajci su u nadzoru prometa zaustavili 34-godišnjeg vozača. Provjerom su utvrdili da isti vozi dok mu je na snazi zabrana upravljanja motornim vozilima B kategorije pa su vozača uhitili i podnijeli protiv njega novi optužni prijedlog prema kojem ga je sutkinja zagrebačkog Prekršajnog suda kaznila sa 10.000 kuna i s novom tromjesečnom zabranom vožnje.

Izrečenih sankcija u vidu zabrane vožnje mnogi se ne boje pa je tako 40-godišnjak, unatoč zabrani, u nedjelju popodne odlučio se provozati svojim autom. Njega su oko 17.20 sati u nadzoru prometa na odmorištu Ježevo autoceste A3 zaustavili policajci i uhvatili u prekršaju. Zbog tog grijeha, danas će tijekom dana u pratnji policiji biti doveden na Općinski prekršajni sud u Zagrebu gdje će se suočiti s novom kaznom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. svibanj 2024 04:11