EKSPLOZIVNO SREDSTVO

BOMBA U ŠOPING CENTRU U garaži riječkog Towera pronađena odbačena mina

Split, 091212.Jutros u 9 sati zapocela je delozacija iz zgrade u Ulici Dinka Simunovica 2a.Prvi na udaru nisu se nasli stanari 14 stanova, vec sporni poslovni prostori i garazna mjesta.U medjuvremenu, navodno se nagodilo s jos dodatnih 6 obitelji, dok ce se s njih 8 sud dogovarati jos iduci tjedan.Delozacija za sada prolazi bez problema. Razlog je i pojacana nazocnost policije - u zgradi i oko nje je 55 pripadnika snaga sigurnosti.Na fotografiji: policija ispred zgrade.Foto: Duje Klaric / CROPIX
 Duje Klaric/ CROPIX / CROPIX

U garaži riječkog Tower centra u nedjelju je pronađena eksplozivna naprava, potvrdili su u Policijskoj upravi primorsko-goranskoj. Pronašli su je djelatnici Tower centra no, međutim, pokazalo se da nije ubojita, jer nije imala upaljača. Odmah je pozvana policija te su na teren izašli djelatnici Protueksplozivnog odjela PU PG. Eksplozivno sredstvo nalazilo se, kako kažu u policiji, u prostoru koji nije pristupačan za kupce.

U policiji kažu da se radi o odbačenom minsko-eksplozivnom sredstvu koje je bilo neupotrebljivo te apeliraju na građane da slične stvari ne ostavljaju na javnim mjestima kako ne bi ugrozili živote i zdravlje svojih sugrađana već da ih, bez ikakvih sankcija, predaju policiji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 18:28