NASILJE U PORASTU

CIJELI BERLIN TRAŽI OVE MONSTRUME Horda huligana usred noći primijetila beskućnika kako spava, odlučili su ga - zapaliti!

 Screenshot / Berlin policija

Sedam još nepoznatih napadača zapalilo je nesretnog beskućnika u berlinskoj podzemnoj željeznici, objavila je policija koja istražuje slučaj kao pokušaj ubojstva, a objavili su i snimklu nadzorne kamere na kojoj se jasno razaznaju lica sumnjivaca.

Berlinska je policija objavila fotografije sedam mladih muškaraca koje sumnjiči za napad na stanici Schonleinstrasse u Berlinu, u nedjelju oko dva sata ujutro. Na službenoj stranici policije napisali su:

‘Sedam mladića osumnjičeno je da su na stanici podzemne željeznice Schonleinstrasse zapalili beskućnika. Postupak mladića smatra se pokušajem ubojstva.’

Kako stoji u objavi za medije koju su slali, sumnjivci su s mjesta događaja pobjegli vlakom odmah nakon incidenta. Policija je dodala da su prolaznici opazili zapaljenog muškarca, brzo reagirali i ugasili vatru. U pomoć je pritekao i vozač vlaka koji se našao na stanici. Beskućnik je preživio napad bez teških ozljeda.

Policija je u istrazi zamolila građane za pomoć u identifikaciji počinitelja.

Tijekom zimskih mjeseci grad Berlin tradicionalno dozvoljava beskućnicima da ondje prespavaju, ako je zatvoreno, no zbog božićnih blagdana podzemna je cijelo vrijeme radila, piše Welt.

Ovaj se incident dogodio nedugo nakon još jednog groznog bešćutnog napada u berlinskoj podzemnoj željeznici. Nedavno se društvenim mrežama proširila snimka nadzorne kamere koja pokazuje mladog muškarca s pivom u ruci kako nogom gura djevojku niz stepenice. Djevojka je pritom slomila ruku, a policija je uspjela pronaći napadača. Radi se o 27-godišnjem bugarskom državljaninu, no policija ispituje i njegovu dvojicu braće i treću osobu koji su bili s njim za vrijeme napada.

Prema službenim podacima u posljednje dvije godine u berlinskoj je podzemnoj željeznici poraslo nasilje - prošle je godine zabilježeno 2.201 slučaj u usporedbi sa zabilježenih 2.070 slučajeva godinu ranije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 03:45