ŽELJKO VRBAT

'DA, UKRAO SAM TAJ NOVAC, IZUZETNO ME SRAM ZBOG TOGA' Stari policijski znanac na sudu priznao da je s kompanjonima izveo filmsku pljačku u Zagrebu

Željko Vrbat
 Marko Todorov / CROPIX

Stari znanac krim istražitelja Željko Vrbat priznao je na zagrebačkom Županijskom sudu da je prije godinu dana zajedno sa suoptuženim kompanjonima presreo i uz prijetnju automatskim puškama opljačkao zaštitarski kombi u Ulici grada Gospića, ukravši pritom oko 320.000 kuna.

Osim Vrbata, krivnju su na samom početku suđenja priznali i Branislav Kovačević, Romeo Tole i Denis Šagud, dok je jedino petooptuženi Jasmin Mujkić porekao bilo kakvu povezanost s tim oružanim prepadom.

- Želio bih reći da mi je žao zbog učinjenog. Tada sam bio dužan i zbog financijskih problema bio sam primoran počiniti kazneno djelo. Izuzetno me je sram zbog situacije u koju sam se doveo. Kajem se zbog učinjenog i spreman sam prihvatiti svaku kaznu koju mi sud izrekne - izjavio je optuženi Vrbat napominjući da zbog zdravstvenih problema, budući je ranije ranjen u glavu, tada nije mogao racionalno razmišljati.

I suoptuženi Kovačević kazao je kako se kaje i kako je svjestan da je pogriješio.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 01:39