BURNA NOĆ

'DAJ MI PIN ILI ĆU TI ZABITI OVU ČAŠU U GRKLJAN, NABIT ĆU TE CIPELOM!' Mladić se vratio iz noćnog izlaska i u stanu zatekao razbojnike, pretukli su ga

Ilustracija
 Tea Cimas / CROPIX

Nad Edijem A. (30), srbijanskim državljaninom i Damirom K. (22) iz Zagreba provedena je istraga zbog osnovane sumnje da su počinili razbojništvo nad jednom muškom osobom u noći s petka na subotu, piše Novi list.

O događaju u vlastitoj kući policiju je obavijestila sama žrtva. Osumnjičenici su prepraćeni sutkinji istrage riječkog Županijskog suda Kseniji Zorc koja je obojici odredila mjere istražnog zatvora.

Oni se terete da su nad 26-godišnjakom u stanu na području Zameta izvršili razbojništvo, uz prijetnje mu ukrali novac, dokumente, par komada zlatnog nakita i pritom ga lakše ozlijedili. Materijalna šteta koju su mladiću pričinili iznosi oko 30 tisuća kuna.

Osumnjičeni su tijekom noći ušli u stan žrtve dok njega nije bilo kod kuće, pretpostavljajući da ondje ima novca jer su znali da se žrtva nedavno vratila iz jedne europske zemlje.

Pronašli su i uzeli zlatne narukvice, skupocjeni sat, naočale, parfem, oko dvije tisuće eura, ali i majicu na kojoj piše 'Samo Rijeka, samo Armada', tenisice, mobitel, bankovne kartice...

No, žrtva se ranije vratila kući i zatekla razbojnike u krađi. Oni su ga napali, naredili mu da sjedne i od njega tražili još 1.500 kuna. Nakon što je ovaj rekao da nema, izudarali su ga te žrtva gubi svijest.

Edi A. je uzeo čašu i zaprijetio da će mu je ugurati u grkljan. Nakon toga je izuo cipelu i zaprijetio da će mu je nabiti u usta ukoliko im ne kaže PIN bankovne kartice. Nakon toga su mu ukrali novčanik s dokumentima i 700 kuna. Prije nego su otišli, zaprijetili su žrtvi da će se vratiti za pola sata. Čim su otišli, žrtva je pozvala policiju koja je brzo pronašla osumnjičene, piše Novi list.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 02:33