DVOSTRUKO UBOJSTVO

ĐAKOVAČKI PRAVNIK IZGUBIO BORBU ZA ŽIVOT Umro djelatnik Centra za socijalnu skrb kojega je 10. srpnja teško ranio ubojica Andrija Drežnjak

Andrija Drežnjak, Ivan Pavić
 Vlado Kos / CROPIX

Nakon 10 dana borbe za život, preminuo je Ivan Pavić (35) kojeg je u đakovačkom Centru za socijalnu skrb teško ranio korisnik tog centra Andrija Drežnjak (61), potvrđeno je Jutarnjem listu iz KBC-a Osijek.

Podsjetimo, okrutni ubojica upao je u utorak, 9. srpnja, u Centar za socijalnu skrb Đakovo i ubio svoju socijalnu radnicu Blaženku Poplašen (50).

Njezin 15 godina mlađi kolega pravnik teško je ranjen hicima iz pištolja te se od tada nalazio u osječkoj bolnici.

Kako je Jutarnji ranije izvještavao, Blaženka Poplašen, podsjetimo, bila je ubojičina skrbnica od 2002., kada mu je oduzeta poslovna sposobnost. Drežnjak je navodno svoj bijes usmjerio prema njoj i 35-godišnjem pravniku, zbog kuće koju mu je poklonio otac. Darovni ugovor potpisala je skrbnica, a Drežnjaka su navodno uvjeravali da mu na taj način želi uzeti kuću.

Što je 60-godišnjeg Andriju, za kojega su nam njegovi sugrađani koji ga poznaju praktički cijeli život kazali da je iznimno problematična, nasilna i nestabilna osoba, nagnalo na ovakav čin, još uvijek je nepoznato.

Motiv bi, navodno, moglo biti njegovo nezadovoljstvo visinom socijalne pomoći koju je primao. Znamo da je nesretnu socijalnu radnicu usmrtio hicima iz pištolja, a onda je nakon izlaska iz njezina ureda hice ispalio i u 35-godišnjeg pravnika čiji se ured nalazi nasuprot Blaženkinog i koji je, kad je čuo što se događa, izašao na hodnik. Drežnjak je potom protrčao pokraj zaštitarske sobe i istrčao iz zgrade dok je zaštitar hitao u pomoć upucanim djelatnicima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. travanj 2024 20:51