UHIĆENJE BAMBURA

DETALJI FILMSKE POLICIJSKE AKCIJE U CENTRU OSIJEKA Dragan Baković mirno je sjedio ni ne sluteći što mu se sprema: 'Ništa mu nije bilo jasno...'

 
 Srđan Vrančić/CROPIX

Sve se odvilo vrlo brzo. U svega 2-3 minute. Interventni policajci su, prema riječima očevidaca, u hipu parkirali kombi ispred kafića Tivoli u Radićevoj ulici u Osijeku, utrčali unutra i iz njega izveli Dragana Bakovića (48) zvanog „Bambur“. On je, prema našim informacijama, mirno sjedio s jednim prijateljem ni ne sluteći što mu se sprema. Prišli su mu krim inspektori u pratnji interventne policije i kazali mu da mora poći s njima, a on se mirno ustao iz stolice i učinio kako mu je rečeno.

- Vidjela sam samo da su policijski kombi zaustavio i da su je iz njega izašlo 7-8 policajaca koji su ušli u kafić, a onda su iz njega izveli jednog čovjeka, koji je s njima ušao u kombi i odvezli ga u smjeru sjedišta Policijske uprave – rekla nam je jedna djevojka koja se slučajno u utorak oko 16,30 sati zatekla u blizini kafića u kojem je Baković uhićen. Ispred kafića ostao je parkiran njegov automobil, kojeg su ostali čuvati policajci.

- Ma, glupost. Ne znam čemu te scene i taj spektakl. Da su ga pozvali, vjerujem da bi se sam odazvao. I sam je, koliko sam čuo, bio iznenađen što su došli po njega i ništa mu nije bilo jasno – kazao nam je jedan Bakovićev prijatelj.

Začudo, o njegovu uhićenju u srijedu nešto iza podneva ništa nije znao ni Marko Dumančić, poznati osječki odvjetnik koji je Bakovića zastupao u drugim slučajevima pred hrvatskim pravosuđem koje je imao proteklih godina. Među njima i u jedinome za koji je osuđen zbog premlaćivanja Dalibora B. 2009. Baković se prije godinu i pol dana vratio s odsluženja trogodišnje zatvorske kazne po toj presudi.

- Nemam pojma da je uhićen. To mi je prva vijest. Pa, jutros sam bio s jednim njegovim prijateljem i nije mi ništa rekao – bila je prva Dumančićeva reakcija, a kada smo se kasnije čuli samo je potvrdio ono što smo već znali.

- Uhićen je, ali ne znam zbog čega niti znam tko ga brani. Mene nije zvao – rekao je Dumančić. No, sljedeći poziv je dobitan.

- Da, ja ga zastupam, ali to je sve što vam u ovoj fazi mogu reći – kazao nam je Alen Jakobović, odvjetnik iz Osijeka.

Naime, s obzirom da postupak vodi USKOK, on je u ovoj fazi tajan. Neslužbeno smo doznali da su Baković i ostali uhićenici u srijedu poslijepodne još uvijek bili na ispitivanju u policiji te da USKOK u tom trenutku za njih još uvijek nije zatražio određivanje istražnog zatvora.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. travanj 2024 18:42