POLICIJA DOVRŠILA ISTRAGU

DETALJI NEREDA U KAFIĆU U CENTRU ZAGREBA U KOJEM JE EKSPLODIRALA BOMBA 'Pao je s barskog stolca, potom se ustao, a onda je izvukao pištolj...'

 
Perica Milišić, vlasnik News Bara (u sredini)
 Goran Mehkek / Cropix

Zagrebačka kriminalistička policija dovršila je istragu nad 28-godišnjakom zbog sumnje da je počinio kazneno djelo prijetnje na štetu 49-godišnjaka te kazneno djelo dovođenja u opasnost života na štetu sedam osoba u kafiću News Bar u kojem je prije dva tjedna aktivirana bomba.

Policija je priopćila da je 28-godišnjak 12. studenog 2018. oko 13,30 sati u kafiću News Bar u Ulici kneza Domagoja, nakon što se srušio s visokog barskog stolca, pao a potom i ustao, uputio se do dijela ugostiteljskog objekta u kojem je bio 49-godišnjak i koji se u tom trenutku nalazio u društvu poznanika, bez ikakvog povoda počeo vikati i galamiti.

U jednom trenutku iz pojasa hlača izvadio je manji crni pištolj, počeo prijetiti oštećenom, nakon upućenih prijetnji ponovno usmjerio pištolj u smjeru oštećenog te ga istjerao kroz stražnja vrata na dvorišnu terasu lokala i ponovo zaprijetio. U tom trenutku je do njih došao konobar kafića koji je spriječio daljnji sukob i uspio primiriti osumnjičenog, dok se oštećeni zbog straha za vlastiti život udaljio s mjesta događaja.

Nakon toga, osumnjičeni se vratio u unutrašnjost kafića, nastavio vikati i galamiti te u jednom trenutku u ruci držeći pištolj prišao stražnjim vratima, te u staklo vrata ispalio jedan hitac čime je doveo u opasnost živote konobara i šestero gostiju, a nakon čega se udaljio iz ugostiteljskog objekta.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja policajci su osumnjičenog predali pritvorskom nadzorniku, a kaznenu prijavu su dostavili nadležnom državnom odvjetništvu.

Još uvijek nepoznati počinitelj prije dva tjedna u istom kafiću aktivirao je improviziranu eksplozivnu napravu uslijed čega je oštećeno nekoliko stakala na stanovima i poslovnim objektima. Oštećeni su i parkirani Mercedes 220D zagrebačkih registracija kojeg koristi 35-godišnjakinja, Opel corsa u vlasništvu 41-godišnjaka i Suzuki splash u vlasništvu 53-godišnjaka.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 07:18