IZRAZITO TEŠKA OPERACIJA

DRAMATIČNI PRIZORI JEDNE OD NAJTEŽIH AKCIJA HGSS-a Ribar kod otoka Jabuke doživio infarkt, jedva ga podigli u helikopter koji je stalno otpuhivao brod

 
Spašavanje kod otoka Jabuke
 HGSS

Kako piše Slobodna Dalmacija, 17 nautičkih milja sjeverozapadno od otoka Jabuke (100 kilometara od Splita i 70 kilometar od Visa) s koče "Kordika dva" u utorak nešto iza 18 sati poslan je poziv u pomoć zbog sumnji da je jedan od članova posade imao srčani udar.

Iz Splita je helikopterom HRZ-a u akciju spašavanja krenula šesteročlana ekipa HGSS-a koju je vodio Srđan Vrsalović. Dolaskom do broda iz helikoptera su sajlom na koču spustili jednog pripadnika HGSS-a i nosila, a zatim napravili krug iznad broda te se vratili kako bi podigli unesrećenog A.B. (48) koji je stavljen u nosila.

HGSS

Akcija je bila izrazito teška zbog otpuhivanja broda snažnim rotorom helikoptera koji je sat vremena bio nad njim. HGSS je imao u pripravnosti AED (mobilni defibrilator) pa je ribar bio na kisiku cijelo vrijeme.

HGSS

Ovo je bila jedinstvena akcija HGSS-a i HRZ-a (do sada nikad nisu radili evakuaciju s manjeg plovila), doznaje Slobodna Dalmacija od Frane Bebića iz HGSS Split.

HGSS

Ribar je, prema najnovijim informacijama, primljen u splitsku bolnicu na obradu.

HGSS

HGSS

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 23:11