DRAMA NA GRIPAMA

DRAMATIČNO PRIVOĐENJE POZNATOG KRIMINALCA Kod sebe imao drogu i dva noža, odveden je u splitski zatvor gdje ga svi poznaju po nesvakidašnjem potezu

 
Ilustracija
 Luka Gerlanc / Hanza media

Poznati solinski izgrednik Branko D. (37) zatečen je na splitskom predjelu Gripe s više vrsta droge i dva noža. U večernjim satima petka su njega i dvojicu prijatelja zaskočili pripadnici Interventne jedinice policije PU splitsko-dalmatinske, piše Slobodna Dalmacija.

- Ja sam taman oko 21 sat izašao s treninga kad sam na parkingu vidio kako kraj nekog BMW-a trojici stavljaju lisičine. Bilo je tu neke rasprave između njih i interventne policije, ali da vam pravo kažem nisam želio privlačiti pažnju na sebe jer ti uhićeni nisu izgledali bezopasno - kazao je svjedok uhićenja koji nam se javio.

Kod 37-godišnjaka je nađeno 120 grama kokaina i 4 grama ecstasyja, a u vozilu koje je koristio policajci su uočili digitalnu vagu za precizno mjerenje i dva preklopna noža, saznajemo iz PU splitsko-dalmatinske. Osim toga je u BMW-u imao i dvije potkape koje prekrivaju lice tzv. fantomke.

Uhićen je i priveden u službene prostorije te su kriminalističko istraživanje nad njim proveli inspektori Službe kriminaliteta droga. Protiv njega je podnijeta kaznena prijava za neovlaštenu proizvodnju i stavljanje u promet opojne droge uz koju je doveden pritvorskom nadzorniku. Priveden je zatim na Općinsko državno odvjetništvo u Splitu gdje nije iznio obranu već se branio šutnjom. Nakon ispitivanje je nad njim zatražen istražni zatvor.

- Zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela, jer je otprije osuđivan, prihvatio sam prijedlog za zadržavanjem u istražnom zatvoru - kazao nam je sudac istrage koji je bio dežuran tijekom vikenda.

Dvojica koja su bila s Brankom D. su puštena na slobodu, jedan je Splićanin otprije poznat policiji po zlouporabi droga, dok je drugi strani državljanin. Protiv Branka D. je podnesen i optužni prijedlog zbog prekršaja iz Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana. Sproveden je u zatvor na Bilicama gdje je smješten u ćeliju s Damirom Rašidagićem, poznatim korčulanskim dilerom koji je proširio posao na splitsko područje.

Tijekom 2012. godine kada je otišao na izdržavanju zatvorske kazne zbog pljačke benzinske postaje u Kaštelima, pušten je iz Remetinca zbog operacije te se nije vratio na odsluženje. Kako ga je čekalo dvije godine kazne, potražila ga je policija te su ga našli u Solinu kod obitelji.

Nakon kraćih pregovora se vratio u zatvor. Tijekom jednog od prijašnjih boravka u zatvoru je pokušao suicid rezanjem vratne žile, a 2003. godine je s bratom Igorom D. i još četvoricom zatvorenika na Bilicama pokušao izazvati pobunu, piše Slobodna Dalmacija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 05:25