UHIĆENE SU

Dvije bankarice iz Čakovca prevarile klijente, davale im lažne ugovore pa izvukle 1,8 milijuna eura

Osumnjičene su predane pritvorskom nadzorniku

Ilustrativna fotografija

 Christian Peters/alamy/alamy/profimedia/Christian Peters/alamy/alamy/profimedia

Međimurska policija uhitila je dvije bankarice koje su lažnim štednjama oštetile banku za gotovo 2 milijuna eura.

- Temeljem zahtjeva nadležnog državnog odvjetništva policijski službenici Službe kriminalističke policije Policijske uprave međimurske, dovršili su kriminalističko istraživanje nad 54-godišnjakinjom i 50-godišnjakinjom zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju, javili su iz PU međimurske.

Kako su detaljno objasnili iz policije, osumnjičene su u svojstvu djelatnica banke u Čakovcu, u razdoblju od listopada do prosinca 2023. godine, klijentima banke nudile te potom sklapale ugovore o oročenim štednjama uz mjesečnu kamatu od 1 %, s rokom oročenja od šest mjeseci. Spomenute štednje uz kamatu od 1 %, kao proizvodi banke nisu se nalazile u službenoj ponudi.

Ujedno, osumnjičene su prilikom preuzimanja novca predavale klijentima lažne ugovore o štednji, čime su kod njih stvorile lažni dojam o legalnosti takvog bankarskog poslovanja. Nakon sklapanja ugovora takva oročenja nisu evidentirana u službenim evidencijama banke. Osumnjičene su novac s oročenih štednji koristile za razne financijske malverzacije te su time stekle protupravnu imovinsku korist.

- Opisanim zlouporabom povjerenja u gospodarskom poslovanju prouzročile su znatnu štetu trgovačkom društvu sa sjedištem u Zagrebu u iznosu od najmanje 1.800.000 eura, kažu iz PU međimurske.

Uz kaznenu prijavu podnijetu nadležnom državnom odvjetništvu, osumnjičene su predane pritvorskom nadzorniku Policijske uprave međimurske.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. lipanj 2024 18:06