UŽAS U PARKU

DVOJICA 19-GODIŠNJAKA NAPALI MUŠKARCA U ČAKOVCU Jedan ga je udario šakom i cipelario, drugi mu uzeo 5000 kuna, zadobio je po život opasne ozljede

Ilustracija
 Nikola Vilic / CROPIX

Dvojica 19-godišnjaka uhićena su zbog sumnje da su počinili kaznena djela osobito teške tjelesne ozljede i teške tjelesne ozljede, piše emedjimurje

Općinsko državno odvjetništvo u Čakovcu provelo je prvo ispitivanje dvojice uhićenih hrvatskih državljana (2000. i 2000.) i donijelo rješenje o provođenju istrage protiv njih zbog osnovane sumnje da su počinili kaznena djela osobito teške tjelesne ozljede, priopćio je DORH.

Postoji osnovana sumnja da je prvookrivljenik 6. listopada 2019. u Čakovcu, nakon kraće prepirke udario oštećenika šakom u glavu i oborio ga na tlo, pri čemu je oštećenik zadobio ozljede opasne po život (prijelom baze i kostiju lubanje s krvnim podljevom i krvarenjem u mozgu).

Osnovano se sumnja da su okrivljenici 20. studenog 2019. u parku u Čakovcu, prišli oštećeniku i bacili ga na tlo, a prvookrivljenik ga je više puta udario nogama u glavu i teško ga ozlijedio (izbijanje dva zuba), nakon čega su, dok je oštećenik ležao na tlu, pretražili džepove njegove odjeće te uzeli i za sebe zadržali novac u iznosu oko pet tisuća kuna.

Sutkinja istrage Županijskog suda u Varaždinu prihvatila je prijedlog državnog odvjetnika i odredila prvookrivljeniku istražni zatvor zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke u istrazi i zbog opasnosti od ponavljanja kaznenih djela, piše emedjimurje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 02:00