DRAMATIČAN BIJEG

FILMSKA SCENA U NOVOJ GRADIŠKI Policajac izvan službe odmarao se kod kuće kad je čuo alarm. Izjurio je van i ugledao provalnika s metalnom polugom...

Ilustracija
 Robert Fajt / CROPIX

Nakon što je u Novoj Gradiški čuo alarm iz trgovine u blizini koje živi, 43-godišnji policajac je u utorak navečer, iako je bio izvan službe, istrčao iz kuće i zatekao provalnika i spriječio ga u bijegu te ga, iako ga je ovaj udario i lakše ozlijedio, zadržao do dolaska kolega, a policajcu su u pomoć pritekli i građani.

Brodsko-posavska policija u srijedu je priopćila kako je oko 22 sata zaprimila dojavu o provali te uputila ophodnju.

U trgovini se aktivirao zvučni alarm kojega je čuo 43-godišnji policajac koji stanuje u blizini te u civilnoj odjeći odmah otrčao do trgovine.

Tamo je zatekao 37-godišnjaka, koji je ranije metalnom polugom provalio u trgovinu i ukrao više desetaka kutija cigareta, centralnu blagajnu te druge artikle.

Legitimirajući se kao policajac, izdao je naredbu provalniku da se zaustavi, no ovaj se dao u bijeg. Policajac ga je ipak sustigao te savladao, a prilikom pružanja otpora provalnik je udario policajca i lakše ga ozlijedio.

Policajcu su u zadržavanju provalnika do dolaska policijske ophodnje pomogli i građani koji su se našli u blizini trgovine.

U policiji kažu kako nastavljaju s kriminalističkim istraživanjem te protiv 37-godišnjaka podnose odgovarajuće prijave.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 23:27