DVOSTRUKO UBOJSTVO

FOTO: FATALNA VICKEY BILA JE SA SVOM TROJICOM Ubijeni mladići voljeli su je prije ubojice

Ubijeni Alvin Horvatić (23) i Dejan Vučković (20) bili su u vezi s Viktorijom (18) prije ubojice Šapića, ali ostali su u dobrim odnosima s njom

U kafiću Did u Vrginmostu vidjeli su se sat i pol prije tragedije. Boško Šapić (21) došao je do stola za kojim su sjedili Alvin Horvatić (23) i Dejan Vučković (20) i rekao im: J...m li vam m.... ustašku, večeras će padati mrtve glave. Posvjedočio nam je to Bojan Vučković (19), koji se u Didu zatekao u društvu brata Dejana.

On je ostao u Vrginmostu, a brat i Alvin produžili su preko “granice”, iz Sisačko-moslavačke županije u Karlovačku, u mjesto Vojišnica, gdje se nalazi noćni klub Heart, njihovo omiljeno mjesto za subotnji izlazak u kojem su se redovito opijali uz narodni melos.

Na parkiralištu su te večeri oko 22.25 sati izgubljena dva mlada života , Alvina Horvatića i Dejana Vučkovića, ali na neki način i mladića koji ih je brutalno i nasmrt izbo nožem, Boška Šapića.

Policija još uvijek istražuje slučaj, pa detalji koji su prethodili krvoproliću nisu poznati. Mi smo ih pokušali rekonstruirati na temelju svjedočanstava bliskih osoba ovim mladićima. Ovisno iz čijeg su kruga sugovornici, istina biva ponešto drugačija. Tako susjedi ubojice kažu da je bio napadnut te da je nož potegnuo u samoobrani.

Rodbina ubijenih kaže da je Boško bio taj koji je inscenirao napad, kako bi se riješio Alvina, bivšeg dečka njegove djevojke Viktorije, koji se nije mirio s prekidom.

Mještani koji su u nedjeljno jutro u kafićima pričali o nezapamćenom slučaju u njihovoj općini, svemu dodaju još malo međunacionalnog naboja, pa kažu da je Srbin Boško ubio dvojicu “njihovih”, Hrvata doseljenih iz Banje Luke, ograđujući se da je Vučković “pola-pola”. U Vrginmostu, koji je nedavno vratio to prijeratno ime nakon imena Gvozd koji su mu bili nadjenuli doseljeni Hrvati, to nije mala stvar.

Ali svi se slažu da je sukob izbio zbog djevojke. Ona se zove Viktorija Jakuš-Mejarec (18), njihova je vršnjakinja i živi u Vrginmostu.

Neki naši sugovornici u Vrginmostu tvrde da je “Vickey”, kako se djevojka predstavlja na društvenoj mreži Facebook, bila cura sve trojica mladića, prvo Dejanova, potom Alvinova, a trenutno je u vezi s ubojicom Boškom. Svi oni su poznanici, a ako je suditi po povezanosti na Facebooku, čak i prijatelji.

Ipak, Dejanov brat Bojan tvrdi da Dejan nije nikada bio u vezi s Viktorijom te da je stradao samo zato što se našao u krivo vrijeme na krivom mjestu. Dok nam Boškova strana tvrdi da je dvojac pratio do Vojnića Opel Vectru njihova Boška Šapića, druga strana kaže da je bilo obrnuto.

Nije nemoguće da su se slučajno zatekli na tom parkiralištu jer su tamo svi ionako završavali svoje subotnje izlaske. Uglavnom, dva automobila parkirala su se u isto vrijeme na parkiralište noćnog kluba. Iz jednog su izašli Dejan Vučković i Alvin Horvatić, a iz drugog novi dečko njegove bivše cure Boško Šapić. Došlo je do svađe, policija je izvijestila da je u njoj sudjelovalo više osoba.

- Boško je potegnuo nož i krenuo na Alvina. Moj brat ga je htio spriječiti. Boško je zamahnuo prema Alvinu, ali je zarezao bratov vrat. Dejan je krenuo prema stepenicama kafića i vikao: zovite Hitnu, zovite Hitnu, držeći se za ranu iz koje je šikljala krv. Iz kafića su istrčali ljudi. On nije izdržao, pao je pred samim vratima. Za to vrijeme Boško je pet puta zario nož u trbuh Alvinu Horvatiću. On je isto pao, ali je pokazivao znakove života. Boško mu je prišao i zario nož u srce. Umro je na mjestu, a moj brat je do dolaske Hitne pomoći iskrvario. Iz kafića je izletio zaštitar koji je svladao ubojicu, slomio mu ruke i izbio zube. Zadržao ga je do dolaska policije - ispričao nam je Bojan Vučković.

U kućama ubijenih mladića okupljali su se tijekom nedjelje susjedi i rodbina. Razgovarali smo i s dva strica ubijenog Dejana, koji tvrde da je on samo slučajna žrtva mahnitog ubojice. U kući Alvina Horvatića u Podgorju kod Vrginmosta danas nitko nepoznat nije bio dobrodošao. Bili smo i pred kućom ubojice u obližnjem mjestu Malčika, čije roditelje čuva policija.

- Zapravo ni ne znamo što se dogodilo. Čuli smo da je Boško u nekom problemu. Policija nas čuva, ne znamo od koga - izjavio je Boškov stric Bogdan Šapić, koji živi u susjednoj kući. U tom trenutku iz kuće je izašao Petar, Boškov otac, moleći policiju da zove Hitnu pomoć, jer mu je supruga upravo pala u nesvijest. Tada je, naime, a bilo je već oko 11 sati, žena doznala da joj je sin dvostruki ubojica.

Što je bio direktni okidač možda policijskim istražiteljima otkrije ubojica Boško Šapić, kojega drže u pritvoru, a tamo će vjerojatno biti zadržan kako ne bi mogao ponoviti kazneno djelo, odnosno utjecati na svjedoke obračuna.

Kafić ispred kojega se sve odigralo danas nije radio, a buket cvijeća i lampioni podsjećali su da se nekoliko sati ranije tu odigrala tragedija. Vlasnik objekta Josip Jakšić nije odgovarao na pozive. Njegovi poznanici su nam rekli da se povukao te da je u teškom psihičkom stanju, nakon što mu je na rukama izdahnuo ranjeni Dejan Vučković.

'Moje nitko nikada nije dirao pa nećeš ni ti'

Sve četvero mladih ljudi povezanih ovom tragedijom bilo je vrlo aktivno na društvenoj mreži Facebook. Iako bi se na prvi pogled moglo zaključiti da bi među njima mogle tinjati međunacionalne tenzije, jer, primjerice, Dejan potencira svoje hrvatstvo i bosansko podrijetlo, a Boško priziva slobodu SAO Krajini iz 1991. godine, u stvarnosti su oni mentalno vrlo slični. Nitko od njih nema stalan posao, svaštare, te tu i tamo okrenu na crno koju kunu. Maštaju o velikoj lovi na brzinu, a objavljuju gangsterske fotografije u kojima su ima uzor opasni momci. Osim toga, Dejan se prošle godine pohvalio kako je upravo bio pušten iz zatvora.

Iz njihove internetske komunikacije da se zaključiti da je Viktorija doista bila u vezi s Alvinom, time su se pohvalili postovima 25. svibnja, 3. lipnja i 25. kolovoza. Samo tjedan dana poslije, 1. rujna, Viktorija objavljuje da je u vezi s Boškom nazivajući ga svojim malim mišom, a iste večeri pod tu objavu Alvin, predstavljajući se kao Igrač Bez Granica, ostavlja komentar: “Ajd da i to vidim, moje niko nikad nije diro pa nećeš ni ti”. Boško je vezu s Viktorijom na Fejsu objavio tek 13. listopada, a samo tri dana poslije Viktorija “lajka” bivšeg dečka Alvina, iako je u vezi s Boškom, njegovim zakletim neprijateljem. Motiv ovako brutalnom obračunu definitivno je bila ljubavna mora, koje je očito mučila više sudionika okupljenih oko fatalne Viktorije zvane Vickey, koja je vješto među njima balansirala.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 04:15