ODREĐEN MU PRITVOR

FOTO Ovo je monstrum iz Šibenika: Frane M. je djevojku (18) silovao u ukradenom automobilu!

 CROPIX

Šibenska policija uhitila je i obavila kriminalističko istraživanje nad Franom M. (21) iz Šibenika kojega se razinom osnovane sumnje tereti za krađu vozila te kazneno djelo silovanja koje je u službenom priopćenju inkriminiranog djela počinio nad tek punoljetnom 18-godišnjom djevojkom iz Šibenika.

Policija je uvrdila kako je mladić u prošli petak u večernjim satima uz uporabu sile prisilio djevojku na spolni odnos u automobilu kojega je nešto ranije iste večeri ukrao od svoga 47-godišnjeg sugrađanina.

Kako je riječ o sumnji u počinjenje teškog kaznenog djela u kojem je oštećena mlada djevojka koju je osumnjičenik poznavao od prije, policija informacije o ovom događaju doslovno daje na kapaljku, ali ipak doznajemo kako se nemili događaj odigrao u gradskoj četvrti Šubićevac u neposrednoj blizini restorana Vila Velebita gdje je mladić nesretnu djevojku nasilno ugurao u vozilo i potom prema policijskim informacijama, izvršio također nasilni snošaj uz uporabu tjelesne sile.

Osim za silovanje, kazneno je prijavljen i za krađu automobila, te se danas tijekom dana očekuje njegovo pojavljivanje pred sucem istrage, nakon čega će mu prema svemu sudeći biti određen pritvor zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke ili ponavljanja nedjela.

Prijavljena silovanja u Šibeniku

Inače, Državno odvjetništvo u Šibeniku tijekom proteklih deset mjeseci ove godine procesuiralo je čak četiri kaznena djela silovanja koja su se dogodila na području Šibensko-kninske županije.

Prošle godine prijavljeno je samo jedno takvo djelo dok se unutar 2010.godina bilježe dva slična slučaja.

Godinu prije, dakle 2009. bilježi se samo jedan slučaj, dok je prema policijskoj statistici 2008. godina nažalost bila rekordna sa sedam slučajeva, pri čemu su svih sedam procesuirani. .

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. svibanj 2024 23:14