PRIVOĐENJA NA SUD

FOTO: OVO SU OSUMNJIČENICI ZA NEVIĐENU PLJAČKU BANKE U METKOVIĆU Odvjetnici jedne bankarice u čudu zbog poteza državnog odvjetništva

 
 Ahmet Kalajžić

U tijeku su privođenja na sud troje osumnjičenih zaposlenika poslovnice RBA banke u Metkoviću zbog milijunske pronevjere novca, piše Dubrovački vjesnik.

Riječ je o iznosu od oko pet milijuna kuna koje su troje osumnjičenih, dvije zaposlenice i direktor poslovnice protupravno prisvojili, podijelivši ih po računima članova svoje obitelji. Nakon što je dovedena tridesetosmogodiišnja A.M. županijskom državnom odvjetniku te nakon što je dala iskaz, ponovo je vraćena pritvorskom nadzorniku.

Nakon nje dovedena je u Županijsko državno odvjetništvo Z.V (44), drugoosumnjičena djelatnica RBA banke u Metkoviću kojoj se također stavlja na teret pronevjera 5 milijuna bančinih kuna.

Ahmet Kalajžić

Sutra će svi troje biti dovedeni pred suca istrage koji će odlučiti hoće li ih zadržati u tridesetodnevnom istražnom zatvoru ili će ih pak pustiti da se brane sa slobode. Za očekivati je da će s obzirom na težinu kaznenog djela, sudac istrage najvjerovatnije odrediti zadržavanje u zatvoru.

Podsjetimo, neviđena pljačka banke u Metkoviću dogodlla se prije nekoliko dana kada je interna kontrola utvrdila da nedostaje novac u trezoru. Zatim je RBA banka podnijela kaznenu prijavu protiv troje zaposlenika, a epilog je njihovo uhićenje i privođenje istražnom sucu. Uz A.M. privedeni su još i djelatnica banke Z.V. (44), i D.B(57), direktor poslovnice.

Ahmet Kalajžić

Gordan Vuletić i Mario Vrnoga koji zastupaju osumnjičenu Z.V. izrazili su čuđenje zbog dodatnog saslušanja njihove klijentice pred zamjenicom županijskog državnog odvjetnika.

Očigledno je došlo do nekih promjena u postupku - ustvrdio je odvjetnik Vuletić za Dubrovački vjesnik.

Još jučer su dane izjave po zahtjevu tog istog županijskog državnog odvjetništva da bi se danas ponovno saslušavalo našu klijenticu.

Očigledno bi trebalo doći do nekih promjena i da se konačno postavi istražni zahtjev, Što se ovo događa, ne znam kazao je odvjetnik Vuletić.


Ahmet Kalajžić

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 13:53