SEKS SKANDAL

FOTO Ovo su Sara i Pančo, glavni organizatori elitne prostitucije. Na suđenju će svjedočiti i ministri

Počelo je suđenje Nebojšu Perunoviću i Sari Sikirić. Suđenje nije javno jer će svjedoci biti brojne osobe iz javnog života
 Srđan Vrančić/Cropix

ZAGREB - Suđenje u slučaju organiziranja elitne prostitucije započelo je danas u 9 sati pred zagrebačkim Općinskim kaznenim sudom, no nije dugo potrajalo. Osim što je sudac prihvatio zahtjev da rasprave ne budu javne, sljedeće ročište najavljeno je tek za 1. rujna.

Na sudu su se pojavili Nebojša Perunović Pančo i Sara Sikirić u pratnji odvjetnika.

Prijedlog da se rasprave zatvore za javnost predložila je Jadranka Sloković, odvjetnica drugooptužene Sare Sikirić, navodeći kako će na klupu za svjedoke sjesti brojne osobe iz javnog života, a ispitivanja će sigurno zadirati u njihov osobni i profesionalni život te je važno da se zaštiti njihov ugled i interes.

ISPOVIJEST JEDNE STARLETE: Toni Kukoč uredno mi je platio 500 eura, ali nije mi dao za taksi

Inače, Sloković je jedna od najpoznatijih hrvatskih odvjetnica, a trebala bi se uključiti i u obranu bivšeg premijera Ive Sanadera.

Odvjetnik prvooptuženog Nebojše Perunovića, Draško Šoć, naveo je kako će među svjedocima biti 'ministri iz Vlade, gradonačelnici, sportaši i brojne poznate osobe'.

- Kod mog klijenta nisu dolazile samo osobe prozivane u medijima već i puno uglednih i bolesnih ljudi. Tijekom 40 godina, Perunović je uspio izgraditi značajnu karijeru koja je kroz medije uništena u tjedan dana - izjavio je Šoć.

Na samog početku suđenja Šoć je zatražio da se rasprava odgodi do rujna opravdavajući se činjenicom da su prije tri dana dobili optužni prijedlog te da nisu imali dovoljno vremena proučiti spis i pripremiti obranu. Osim toga, dodao je kako Perunovićevo zdravstveno stanje loše i da se nalazi u bolnici. Tužiteljstvo za njega traži dvije godine zatvora i oduzimanje nezakonito stečenih 100 tisuća kuna.

Braniteljica 24-godišnje Sare Sikirić istaknula je kako je mlada djevojka u vrlo lošem stanju te je opovrgnula da je njezina klijentica priznala krivnju.

Javnost tako nikada neće saznati detalje i imena osoba povezanih sa seks skandalom koji je u Hrvatskoj privukao veliku pozornost javnosti i medija. Podsjetimo, 61-godišnji Nebojša Perunović i 24-godišnja Sara Sikirić terete se su organizirali elitnu prostituciju te podvodili djevojke.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. travanj 2024 14:57