SUD U ZADRU

FOTO: POČELO SUĐENJE TINU ŠUNJERGI Kao prvi svjedok pojavio se mladić koji je sjedio s njim u automobilu prije nego što je ubio majku Silvanu

 
 Luka Gerlanc / CROPIX

ZADAR - Počelo je suđenje Tinu Šunjergi (20) koji je u rodnoj Čistoj Velikoj nedaleko od Vodica u ožujku prošle godine hladnokrvno ubio svoje roditelje Silvanu i Marina. Hicima iz vatrenog oružja u potiljak.

Na sudu se kao svjedok ubojstva pojavio Ivan Škarić, koji je sjedio u automobilu i gledao kako Šunjerga ubija vlastitu majku hicem u potiljak.

Podsjetimo, Karlo Surić, odvjetnik koji je Tinu Šunjergi dodijeljen po službenoj dužnosti, rekao je nakon pripremnog ročišta da se njegov branjenik izjasnio o krivnji, ali nije otkrio i kako se izjasnio zbog osjetljivosti predmeta. Pripremno ročište bilo je zatvoreno za javnost, piše Dnevnik.hr.

Optužno vijeće Županijskog suda u Šibeniku prihvatilo je optužnicu protiv Šunjerge, kojeg se tereti za dvostruko teško ubojstvo iz bezobzirne osvete i na posebno okrutan način. Maksimalna kazna koju Šunjerga može dobiti za taj zločin, u slučaju da ga sud proglasi krivim, iznosi 50 godina zatvora.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 07:26