KRIJUMČARI IZ SUSJEDSTVA

FOTO: REKORDNA ZAPLJENA HEROINA U ZAGREBU Za sve je zaslužna policijska kujica Maša, pogledajte gdje je bila skrivena droga koju je nanjušila

 
 PU zagrebačka / Danijel Bartolić/Cropix

Policajci koji rade na suzbijanju nezakonitih migracija, tijekom nadzora objekata i kontrole prijave boravka stranaca u RH, posumnjali su u dvojicu stranih državljana kod kojih su potom pronašli više od dva kilograma heroina.

39-godišnji državljanin Sjeverne Makedonije i 62-godišnji državljanin Srbije osumnjičeni su za kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i prometa drogama, predani su pritvorskom nadzorniku, a kaznena prijava je podnijeta nadležnom državnom odvjetništvu, stoji u priopćenju Policijske uprave Zagrebačke.

PU zagrebačka

Policijski su službenici posumnjali u povezanost dvojice muškaraca s opojnim drogama 30. listopada 2019. godine kad su došli u kontakt s njima. S obzirom da su oni bili u jednom od smještajnih objekata, a njihov automobil na pripadajućem parkiralištu, policajcima je Maša Issy Top pomogla potvrditi sumnje.

Pula,  201019. 
Pulska je policija danas prezentirala rezultate visemjesecne akcije koja je dovela do zapljene cak 22 kg marihuane i 2 kg kokaina. Droga je zaplijenjena uz pomoc policijskog psa Mase.
Na fotografiji: policijski pas Masa.
Foto: Danijel Bartolic / CROPIX
Danijel Bartolić / CROPIX
Policijski pas Maša

Iskusni policijski pas odmah je na automobilu markirala mjesto gdje je osjetila prisutnost droge.

PU zagrebačka

Idući je dan automobil marke Citroen srpskih nacionalnih oznaka prevezen u radionicu PU zagrebačke gdje je temeljito pretražen. U prerađenom djelu auspuha pronađena su ukupno četiri paketa težine 2.199 grama heroina.

PU zagrebačka

Radi se o rekordnoj zaplijeni kad je usporedimo s prijašnjima. PU zagrebačka je 2018. godine od ukupne količine svih zapljena droge zaplijenila količinu od 904,59 grama heroina dok je u prvih devet mjeseci ove godine zaplijenjeno 390,40 grama heroina.

PU zagrebačka

Maša se već pokazala izrazito korisnom u policijskom timu. U veljači ove godine pronašla je više od četiri kilograma marihuane, a na području Policijske uprave istarske, prije nepuna dva tjedna, sudjelovala je u detektiranju 8 kilograma marihuane na autocesti A1.

PU zagrebačka

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 22:45