KRIJUMČARI IZ SUSJEDSTVA

FOTO: REKORDNA ZAPLJENA HEROINA U ZAGREBU Za sve je zaslužna policijska kujica Maša, pogledajte gdje je bila skrivena droga koju je nanjušila

    AUTOR:
    • Jutarnji.hr

  • OBJAVLJENO:
  • 02.11.2019. u 12:56

PU zagrebačka / Danijel Bartolić/Cropix

 

Policajci koji rade na suzbijanju nezakonitih migracija, tijekom nadzora objekata i kontrole prijave boravka stranaca u RH, posumnjali su u dvojicu stranih državljana kod kojih su potom pronašli više od dva kilograma heroina.

39-godišnji državljanin Sjeverne Makedonije i 62-godišnji državljanin Srbije osumnjičeni su za kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i prometa drogama, predani su pritvorskom nadzorniku, a kaznena prijava je podnijeta nadležnom državnom odvjetništvu, stoji u priopćenju Policijske uprave Zagrebačke.

PU zagrebačka
 

Policijski su službenici posumnjali u povezanost dvojice muškaraca s opojnim drogama 30. listopada 2019. godine kad su došli u kontakt s njima. S obzirom da su oni bili u jednom od smještajnih objekata, a njihov automobil na pripadajućem parkiralištu, policajcima je Maša Issy Top pomogla potvrditi sumnje.

Pula, 201019. Pulska je policija danas prezentirala rezultate visemjesecne akcije koja je dovela do zapljene cak 22 kg marihuane i 2 kg kokaina. Droga je zaplijenjena uz pomoc policijskog psa Mase.
Na fotografiji: policijski pas Masa.
Foto: Danijel Bartolic / CROPIX
Danijel Bartolić / CROPIX

Policijski pas Maša

 

Iskusni policijski pas odmah je na automobilu markirala mjesto gdje je osjetila prisutnost droge.

PU zagrebačka
 

Idući je dan automobil marke Citroen srpskih nacionalnih oznaka prevezen u radionicu PU zagrebačke gdje je temeljito pretražen. U prerađenom djelu auspuha pronađena su ukupno četiri paketa težine 2.199 grama heroina.

PU zagrebačka
 

Radi se o rekordnoj zaplijeni kad je usporedimo s prijašnjima. PU zagrebačka je 2018. godine od ukupne količine svih zapljena droge zaplijenila količinu od 904,59 grama heroina dok je u prvih devet mjeseci ove godine zaplijenjeno 390,40 grama heroina.

PU zagrebačka
 

Maša se već pokazala izrazito korisnom u policijskom timu. U veljači ove godine pronašla je više od četiri kilograma marihuane, a na području Policijske uprave istarske, prije nepuna dva tjedna, sudjelovala je u detektiranju 8 kilograma marihuane na autocesti A1.

PU zagrebačka
 

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo