LACOSTE, ARMANI, D&G...

FOTO: ŠANERI IZ DUBRAVE NA UDARU POLICIJE I CARINE Ostali bez 120.000 komada robe najuglednijih modnih marki

Kako doznajemo, akcija se odvijala na sedam različitih adresa diljem hrvatske metropole

ZAGREB - Šaneri iz zagrebačke Dubrave našli su se na udaru budnog oka djelatnika Carine i policije te su u provedenoj operativnoj akciji kodnog imena "Žig II" ostali bez robe vrijedne preko 13,9 milijuna kuna!

Kako doznajemo, 7.svibnja akcija se odvijala na sedam različitih adresa diljem metropole, a ne bi li sve proteklo u miru dok se traga za robom kojom se povrjeđuju prava intelektualnog vlasništva, akcija Žig II se odvijala uz asistenciju interventne policije.

Prikupljena ranija saznanja da se u istočnom dijelu Zagreba na veliko krši Zakon o žigu i obavlja neregistrirana djelatnost proizvodnje, skladištenja i prodaje robe, carinicima i policajcima su se pokazala i opravdanima.

Naime, provedene mjere nadzora i provjera rezultirale su oduzimanjem čak 120 468 komada raznih tekstilnih proizvoda, kožne galanterije i drugih predmeta renomiranih robnih marki „Louis Vuitton", „Lacoste", „Armani", „Michael Kors", „Moschino", „D&G", „Chanel", „Gucci", Versace"...

Ujedno, pronađeno je i 2.014,70 kilograma repromaterijala sa fancy logom koji se koristi za proizvodnju kožnih torbi. Zanimljivo je da su neki natpisi na robi, odmah uboli u oko poput Chanella, Versache, Lacosta...

Tri trgovine su zapečaćene, a vrijednost robe je procijenjena na preko 13.997.900,00 kuna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 10:45