ODLUKA U VARAŽDINU

FOTO: SMILJANI SRNEC PONOVNO JE ODREĐEN ISTRAŽNI ZATVOR! Uručena joj je optužnica, a sud je napustila smrknutog pogleda

 
Smiljana Srnec
 Željko Hajdinjak / Hanza Media

Nakon održanog ročišta Smiljani Srnec je određen istražni zatvor koji može sada trajati do pravomoćnosti presude, s time da sudsko vijeće mora svaka 2 mjeseca preispitati osnove za istražni zatvor.

Smiljani Srnec i njezinom odvjetniku je uručena optužnica, a sada se može očekivati određivanje ročišta radi potvrđivanja optužnice.

- Obrana smatra da je podizanje optužnice preuranjeno i ishitreno jer je nakon provedene istrage stupanj sumnje da je okrivljena počinila kazneno djelo manji nego što je bio na početku postupka, a državno odvjetništvo je u istrazi odbilo provesti vještačenje kojim bi se u potpunosti uklonila sumnja da je okrivljena počinitelj. Stoga ćemo predložiti sudu da vrati optužnicu državnom odvjetništvu radi boljeg razjašnjenja stvari - rekao je odvjetnik optužene Krešimir Golubić.

Ročište je počelo u 12:30 sati, a tada su Srnec dovezli pravosudnim kombijem na sud i kako bi izbjegli fotoreportere. No, nakon ročišta naš je fotoreporter ipak uspio snimiti kako pravosudna policija odvodi Srnec natrag u pritvor.

FOTOGALERIJA: Smiljanu Srnec pravosudni policajci odvode u pritvor

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 05:08