DIVLJANJE

FOTO: SRAMOTA NA STRADUNU Skupocjeni Mercedes izložen u samom srcu Dubrovnika oštetili vandali, skakali su po haubi i udubili lim

 Zeljko Tutnjevic / Dubrovacki vjesnik / CROPIX

Unatoč pretpostavkama da je riječ o neopoznatom vandalu koji je oštetio izloženi primjerak novog modela skupocjenog mercedesa na Stradunu, iz PU dubrovačko-neretvanske su potvrdili kako im je poznat počinitelj navedenog kaznenog djela oštećenja tuđe stvari, piše Dubrovački vjesnik .

Naime, na haubi luksuznog vozila jasno se vide tragovi ulubljenog lima. Policija je potvrdila kako je do spomenutog oštećenja došlo oko 2 sata u noći u nedjelju 14. veljače. Tada je dežurni policijski službenik kod mercedesa zatekao trojicu 20-godišnjih dubrovačkih mladića koji su se fotografirali te ih je upozorio na ponašanje.

Detalje o datom upozorenju nisu poznati, ali se može pretpostaviti kako je netko težak "odmarao" na haubi ili, možda, čak i skakao?!

FOTO: Željko Tutnjević / Dubrovački vjesnik / CROPIX

Iz policije su priopćili kako im se zbog nastalog udubljenja na poklopcu motora izloženog mercedesa još nitko nije javio iz Mercedes Global Training tima niti podnio prijedlog za sankcioniranje. Neslužbeno se doznaje da se kod takvih kaznenih djela pokreću privatne tužbe. Pretpostavlja se da je svaki od izloženih skupocjenih eksponata posebno osiguran. No, od nadležne službe Valamar Riviere nije se moglo doznati ništa pobliže o incidentu, pa ni reagiranje nadležnih iz renomiranog svjetskog proizvođača automobila, odgovor kojih još uvijek nije stigao.

Inače, tijekom trajanja Mercedesova treninga u Dubrovniku se očekuje dolazak oko 15 tisuća prodajnih agenata iz cijelog svijeta, a izravna posljedica bit će nemali turistički prihod i oko 30 tisuća ostvarenih noćenja u turističkoj predsezoni, piše Dubrovački vjesnik .

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 05:00