POTRAGA ZA POČINITELJEM

FOTO: 'ŠTO JE OVO, PA NISMO MI BEJRUT...' Ispovijest poduzetnika koji nudi 10.000 eura u kešu za informacije o osobi koja mu je zapalila kamione

 
 CROPIX

Ovo je ili djelo piromana ili nekoga tko je ljubomoran. U dahu je izustio prijevoznik Ivan Batalić kojem je u utorak u 2.33 sati na skretanju za TTTS u Splitu u potpunosti izgorio deset godina star tegljač marke Volvo. Požar je nedvojbeno podmetnut, a Ivan Batalić ponudio je na Facebooku nagradu od 10.000 eura za informaciju o tome tko mu je zapalio kamion.

U razgovoru za Jutarnji list, Batalić je rekao:

- Nisam nikome dužan, nisam se nikome zamjerio i ne znam tko bi to i zašto učinio. Sve više razmišljam kako je to možda djelo nekog piromana ili nekoga tko je ljubomoran.

Ali, da me pogodio točno tamo gdje treba, jest. Ovaj posao radim 22 godine, radili su ga i moj otac i djed i sâm sam teško stradao i gotovo ostao bez noge, tako da je taj kamion bio posebno prilagođen za moje potrebe.

Obavijestila ga policija

Vlasnik tegljača, koji je bio parkiran na najprometnijem križanju u Hrvatskoj, na njegovu posjedu, i gdje mu kaže nikad nije ukraden ni decilitar nafte, nada se da će se počinitelj otkriti.

Osim što je posebno emotivno vezan za izgorjeli kamion, Batalić se nada da će se otkriti motiv zbog kojeg mu je netko napravio veliku štetu, ali ga nije zaustavio u poslu.

- Ja sam spreman prodati auto, jedan, drugi, ali samo da doznam tko je to učinio. Policija je na tom raskrižju bila do 2.10 sati, a požar je izbio u 2.33 sati.

Prolio je tekućinu i zapalio kamion. Kad su policajci naišli i vidjeli plamen odmah su nazvali vatrogasce i mene jer me dosta ljudi poznaje.

Jedan kamion je u potpunosti izgorio, drugi je teško oštećen i pitanje je hoće li se isplatiti popravak, a treći kamion je također oštećen - rekao nam je Batalić.

- Što je ovo, pa nismo mi Bejrut, jer ako je to bio spreman meni napraviti, možda to može napraviti i nekom mom kolegi, nekom drugom, trećem... - naglas razmišlja Batalić.

Kaže kako nema saznanja o tome je li policija nešto otkrila, osim što je nedvojbeno ustanovljeno da se radi o namjernoj paljevini, ali ni on sam ne može dokučiti motive zbog kojih bi to netko učinio.

Požar u prednjem dijelu

Rekao nam je da je svoju imovinu stekao teškom mukom i dugogodišnjim radom, da je uvijek bio spreman svakome pomoći. Batalić osim što se bavi prijevozništvom vozi i autoutrke.

Rekao je kako nikad nije primio nikakve prijetnje niti on niti članovi njegove obitelji, a prema onome što je utvrđeno požar je podmetnut u predjelu prednjeg lijevog dijela kod kabine tegljača i brzo se proširio.

Splitska policija i dalje provodi kriminalističko istraživanje kako bi otkrila tko je podmetnuo požar pod tegljač Ivana Batalića., ali zasad još uvijek bez rezultata. Ivan Batalić nada se da će nagrada pomoći otkriću počinitelja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 19:02