ŠTO SE DOGODILO?

FOTO: TRAGEDIJA NA KRKU, ALI U POSLJEDNJEM TRENUTKU SPRIJEČENA JE JOŠ VEĆA KATASTROFA Na svim etažama bile su razmještene plinske boce

 
 Matija Djanjesic / CROPIX

U ranim jutarnjim satima u Puntu na Krku, na adresi Ulica kralja Zvonimira 135, došlo je do požara kuće. Nakon gašenja vatrogasci su u njoj pronašli karbonizirano tijelo, piše Novi list.

- Odmah po dojavi da gori kuća relativno smo brzo i stigli na adresu ali nažalost, cijeli drugi kat već je bio u plamenu - rekao je u telefonskom razgovoru za Novi list zapovjednik JVP Grada Krka Dinko Petrov.

Borba s vatrom trajala je dva sata dok nismo obuzdali plamen, dok je dogašivanje trajalo još dva sata, objasnio je Petrov.

- Bilo je izuzetno mnogo gorivog materijala i kad smo došli do sobe ugledali smo tijelo na krevetu. I prvi kat i potkrovlje bilo je puno deka, krpa, gorivog materijala koji je čini mi se bio i natopljen benzinom, a bile su po etažama razmještene i plinske boce pa smo dodatno uložili napor da izbjegnemo i gore posljedice ali i spriječili ugrožavanje susjednih kuća - kazao je zapovjednik za Novi list.

Očevid je započeo nakon što je požarište osigurano i okončano dogašivanje gorućeg materijala. Kako Novi list neslužbeno doznaje, u tijeku su sudski postupci imovinsko pravnog karaktera pa je moguće da će policija fokusirati daljnju istragu u tom pravcu.

Materijalna šteta je, nema sumnje - velika.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 13:13